III. Big Food Konferencia Budapesten

2017. szeptember 14-én került megrendezésre a III. Big Food Konferencia, amelynek a Lurdy ház adott otthont. A rendezvény fő témája az az új táplálkozási irányzat, amely a magyar fogyasztók körében is egyre inkább kezd teret nyerni. Több közelmúltban készült kutatás is bebizonyította, hogy a magyar emberek érdeklődése megnövekedett az egészséges élelmiszerek iránt.

 

Orvosok, dietetikusok, élelmiszermérnökök és az iparág más képviselői is képviseltették magukat a konferencián, hogy megvitassák többek között a fogyasztási szokásokhoz köthető betegségek kialakulását, megelőzését, az élelmiszeripari innovációkat, vagy éppen a fogyasztóvédelem kérdéseit. A rendezvényen az élelmiszerpazarlás kérdésköre is előtérbe került: Dr. Kasza Gyula ismertette a Maradék nélkül elnevezésű program legfontosabb tapasztalatait.

 

A konferencia végén kerekasztal beszélgetésre is lehetőség nyílt, amely során kötetlen formában lehetett véleményt formálni az előadásokon érintett témakörökben.