• hu
  • en
  • About us
    • ABOUT WASTELESS
    • ABOUT NÉBIH
    • DATA ON HUNGARIAN HOUSEHOLD FW
  • Project Actions
    • LIST OF ACTIONS
    • GANTT CHART
  • News
  • Project data & results
    • LAYMAN’S REPORT
    • SCHOOL PROGRAMME
    • WORKING GROUPS
    • FW MEASUREMENT METHODOLOGY
    • PUBLIC AWARENESS CAMPAIN
    • GRAPHICS
    • VIDEOS
    • GOOD PRACTICES GUIDES
  • Final Conference
    • program & presentations
    • Presenters
  • REPLICATION
  • POLICY RESULTS
    • GOOD HYGIENE PRACTICES
    • LIFE FOOD WASTE Platform Meeting 2018 conference
    • PARTICIPATION IN THE EU PLATFORM’S WORK
    • WORKING GROUPS
  • Partners
  • PUBLICATIONS & MEDIA
  • HOME
  • PUBLICATIONS & MEDIA
  • Kasza Gyula, Dorkó Annamária, Szakos Dávid (2022): Az élelmiszerpazarlás és megelőzése. Vidékfejlesztési kézikönyv 5. – Helyi termék kézikönyv (Szerkesztő: Szomi Edina), Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Budapest (ISBN: 978-615-5307-92-8).
  • Kunszabó Atilla, Szakos Dávid, Dorkó Annamária, Farkas Csilla, Kasza Gyula. (2021). Household food waste composting habits and behaviours in Hungary: a segmentation study.
  • Kasza Gyula, Dorkó Annamária, Kunszabó Atilla, Szakos Dávid (2020). Quantification of Household Food Waste in Hungary: A Replication Study Using the FUSIONS Methodology. Sustainability, 12(8), 3069.
  • Szakos Dávid, Szabó-Bódi Barbara, Kasza Gyula (2020). Consumer awareness campaign to reduce household food waste based on structural equation behavior modeling in Hungary. Environmental Science and Pollution Research, 1-10.
  • Kunszabó Atilla, Szakos Dávid, Kasza Gyula (2019). Food waste – a general overview and possible solutions. Hungarian Agricultural Research 28(3), 14-19.
  • Szakos Dávid, Doma Eszter, Kasza Gyula (2019). Élelmiszerhulladék-megelőzés az élelmiszerláncban. „Megmenthető élelmiszerek” konferencia. Budapest, 2019. szeptember 11.
  • Szakos Dávid, Szabó-Bódi Barbara, Kasza Gyula (2019). Consumer awareness campaign to reduce household food waste based on PLS-SEM behaviour modelling. 7th international Conference on Sustainable Solid Waste Management, Heraklion, Görögország, 2019. június 26-29.
  • Kunszabó Atilla, Szabó-Bódi Barbara, Szakos Dávid, Doma Eszer, Kasza Gyula (2019). Education campaign based on household food waste measurement study. #reducefoodwaste Conference on Food Waste Prevention and Management, Book of Abstracts. BOKU, Vienna, Austria, 25-26 April 2019, 67-68.
  • Doma Eszter, Szakos Dávid, Kasza Gyula, Szabó-Bódi Barbara, Bognár Lajos (2018). Food waste measurement and prevention in Hungarian households. In: Book of Abstracts, 17th Annual STS Conference Graz, 7th – 8th May 2018, 107-108.
  • Szabó-Bódi Barbara (2018). Az élelmiszerhulladékok szerepe a környezeti terhelésben – társadalmi megítélés és szerepvállalás. Doktori értekezés. Szent István Egyetem Tájépítészet és Tájökológiai Doktori Iskola, Budapest.
  • Kasza Gyula, Szabó-Bódi, Barbara, Lakner, Zoltán, Izsó, Tekla (2019). Balancing the desire to decrease food waste with requirements of food safety. Trends in Food Science & Technology 84, 74-76. DOI: 10.1016/j.tifs.2018.07.019
  • Szabó-Bódi Barbara, Szakos Dávid, Kasza Gyula (2018). Assessment of Household Food Waste in Hungary. British Food Journal 120(3), 625-638. DOI: 10.1108/BFJ-04-2017-0255
  • Bódi Barbara, Kasza Gyula (2015). Demográfiai tényezők hatása a fogyasztói élelmiszer-pazarlásra (Effect of demographic factors on consumer food waste). Élelmiszervizsgálati Közlemények, 61(3), 756-764.
  • Bódi Barbara, Barna Sarolta; Kasza Gyula (2015). A fenntartható élelmiszerlánc és az élelmiszer-biztonság néhány összefüggése. Fogyasztóvédelmi Szemle, 7(1), 11-16.
  • Barbara Bódi, Gyula Kasza (2014): Food waste on the kitchen scale – Food types most typically thrown away in Hungary. 18th International Conference on Waste Recycling, Miskolc,  9-10 October, 2014
  • Bódi Barbara – Kasza Gyula (2014): Társadalmi indikátorok közvetett hatása a háztartásban keletkező élelmiszerhulladékok mennyiségére Báthory Brassai konferencia 2014. Budapest, 2014. május 21-22.
  • Barbara Bódi, László Zsoldos, Gyula Kasza: Reducing food waste – what is behind good habits and good practices? A research methodology consideration, Abstract “Critical Issues in Science and Technology Studies”, IAS-STS, Graz, Austria, 6-7 May 2013, ISSN: 2304-4233
  • Bódi Barbara, Zsoldos László, Kasza Gyula: Élelmiszerhulladékok csökkentésének lehetőségei – Kutatásmódszertani megfontolások. „Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért tudományos ülés”. Debreceni Egyetem, 2013. február 19.
  • Barbara Bódi, Gyula Kasza (2013): Consumers’ opinion on food purchasing behaviour – Experiences of a qualitative study. Food Science Conference 2013 – Corvinus University of Budapest, 7-8 November 2013
  • Barbara Bódi, László Zsoldos, Kasza Gyula (2013): Quantitative consumer study of food waste production in households First Foodscapes Conference: Access to Food – Excess of Food, Abstract booklet, Section 22nd ‘ Waste’ pp.74, University of Graz, Leibnitz, Austria 22-25 September 2013, Seggau Castle
Nébih logo
Life
Agrárminisztérium

1024 Budapest, Keleti Károly
street 24.1525 Budapest, Pf. 30.

Email: maradeknelkul@nebih.gov.hu

Phone: +36 (20) 454-8418

    LIFE-FOODWASTEPREV is co-funded by LIFE's European Union Programme.

© WASTELESS 2019 - All rights reserved!
In our Privacy Policy , you can learn how to protect your privacy. Our website uses cookies for a better user experience, to which you want to click "Accept" button.Accept