A Csillaghegyi Általános Iskola ötödikes tanulói egy interaktív bemutató tanórán nyerhettek betekintést a Maradék nélkül programba, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ Pedagógiai Napok programhetének keretében....

  A TÉT Platform Egyesület fenntartható élelmiszerfogyasztással kapcsolatos rendezvényére a Maradék nélkül projekt is meghívást kapott. Az élénk párbeszédbe a hallgatóság is bekapcsolódott és a...

  Gyakran előfordul még a legszervezettebb háztartásokban is, hogy a megvásárolt kenyér nem fogy el. Ennek egyik oka, hogy gyorsan veszít frissességéből, így, ha picit...

A LIFE FOOD WASTE Platform Meeting 2018 rendezvény egyik kiemelt feladata volt, hogy az élelmiszerlánc szereplői szakmai műhelymunka során megvitathassák az egyes szektorok kihívásait és...

Az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentését tűzte ki céljául a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2018. október 8-9. között megrendezett nemzetközi konferenciáján. A LIFE FOOD WASTE Platform Meeting elnevezésű...

Az Élelmezési világnapot az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, vagyis a FAO 1976 óta, a magyar szakemberek javaslata alapján minden évben megtartja. Az Élelmezési világnap...

  A vasárnapi ebédek egyik elengedhetetlen fogása a rántott hús, amelyet általában bő olajban sütünk ki. De mit kezdjünk a megmaradt olajjal? Meddig használható fel...

  Az Európai Unió minden évben megrendezi a LIFE Platform Meeting című konferenciát, amely témája minden esetben egy-egy olyan környezetvédelmi, fenntarthatósági kihívás, amelyre közösségi és...

  Szeptember elején a Maradék nélkül program lehetőséget kapott, hogy bemutassa a magyarországi élelmiszerhulladék-helyzetet, valamint a témával kapcsolatos előadást tartson a 28. Gazdasági Fórumon Krynicában,...

  Rengetegszer hallottam azt a frázist, hogy „A sör folyékony kenyér!”, és igazából sosem értettem, mert a sörből nem lehet bundáskenyeret sütni, és megvajazni is...