A szokás szerint locsolkodásért cserébe tojás jár, és sokan még manapság is szívesen készülnek kézzel készített, festett vagy hímes tojással húsvét hétfőjére. Számtalan technika...

  A háztartásokban szemetesbe kerülő élelmiszerek legnagyobb részét a maradék készételek teszik ki. Ennek egyik oka az, hogy nehezen tudjuk megbecsülni, egy fő mennyi ételt...

  Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nébih Maradék nélkül programjának szellemében március közepétől happy hour akció indul a Nébih saját éttermében.   ​A happy hour...

  A budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziumban tartottunk Maradék nélkül előadást – rendhagyó módon – 9. és 11. évfolyamos tanulóknak,...

  A Maradék nélkül oldalán már írtunk Nektek a használt sütőolajban rejlő remek lehetőségről, sőt a kisebbek már a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványban is találkozhatnak...

  2020. február 6-án került megrendezésre a Fenntartható vendéglátás és helyi alapanyagok beszerzése című kerekasztal beszélgetés a Felelős Gasztrohős szervezésében. A rendezvényen Dr. Kasza Gyula,...

  A 2019-es Ecomondo Expón ismerkedhettünk meg egy rendkívül egyedülálló kezdeményezéssel, amely igen jó eséllyel forradalmasíthatja az élelmiszer-előállítást. Jó hír, hogy ezzel a megoldással egészen biztosan...

  Magyarországon mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente, jelentős része a háztartásokban. A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem...

  2019. december 12-én került sor az Európai Bizottság élelmiszerveszteséggel és -hulladékkal foglalkozó platformjának 7. ülésére, a Time’s up for food waste! elnevezésű konferenciára, ahol...

  „Maradék kávé? A feltételezés is megdöbbentő” – vélekedtünk sokan egyetemista korunkban. Az irodában azonban már megesett, hogy túl sokat főztünk le előre, 25 fölött...