A Maradék nélkül oldalán már írtunk Nektek a használt sütőolajban rejlő remek lehetőségről, sőt a kisebbek már a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványban is találkozhatnak...

  2020. február 6-án került megrendezésre a Fenntartható vendéglátás és helyi alapanyagok beszerzése című kerekasztal beszélgetés a Felelős Gasztrohős szervezésében. A rendezvényen Dr. Kasza Gyula,...

  A 2019-es Ecomondo Expón ismerkedhettünk meg egy rendkívül egyedülálló kezdeményezéssel, amely igen jó eséllyel forradalmasíthatja az élelmiszer-előállítást. Jó hír, hogy ezzel a megoldással egészen biztosan...

  Magyarországon mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente, jelentős része a háztartásokban. A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem...

  2019. december 12-én került sor az Európai Bizottság élelmiszerveszteséggel és -hulladékkal foglalkozó platformjának 7. ülésére, a Time’s up for food waste! elnevezésű konferenciára, ahol...

  „Maradék kávé? A feltételezés is megdöbbentő” – vélekedtünk sokan egyetemista korunkban. Az irodában azonban már megesett, hogy túl sokat főztünk le előre, 25 fölött...

  Az év legnagyobb nyugat-európai zöldtechnológia expóján, az Ecomondón vett részt a Maradék nélkül csapata az Európai Unió Versenyképességi és Innovációs Végrehajtó Ügynökségének meghívásából. Idén...

  Családi, baráti összejövetelek alkalmával is érvényes a Maradék nélkül egyik alapelve: ne főzz többet, mint amennyi egészen biztosan elfogy. Most olyan recepttel készültünk Nektek,...

  A holland agrárminisztérium legfrissebb felmérése szerint 29%-al kevesebb élelmiszert dobnak ki a háztartások Hollandiában, mint 2010-ben.   Carola Schouten agrárminiszter szerint ez jelentős eredmény,...

  A Hungarian Agricultural Research című szaklap 2019. szeptemberi számában megjelent a hazai élelmiszerpazarlás helyzetét bemutató cikkünk.   Az élelmiszerpazarlással kapcsolatos jelenlegi ismereteink fontos kérdéseket...