MARADÉK NÉLKÜL VETÉLKEDŐ 2019

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén is megrendezte online kvíz versenyét élelmiszerpazarlás-megelőzés és élelmiszerbiztonság témakörben.  A 4-6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett vetélkedő 2019. március 11. és 2019. április 18. között zajlott.

 

Az első két fordulóban a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványunk fejezeteire, valamint a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvünk tartalmára épülő kérdések kerültek terítékre. A harmadik forduló során a gyerekek kreativitásukat mérhették össze: egy videó elkészítése volt a feladat a meghirdetett témában, a forgatókönyv kigondolásától egészen a kivitelezésig.

Feladat: Rövid, figyelemfelkeltő videó készítése és beküldése a Mese habbal, szülinappal című könyv szereplőinek megszemélyesítésével, az alábbi két választható témakörben:
– a mese történetének folytatása: mi történik a születésnapon feltálalt ételekkel a zsúrt követően élelmiszerbiztonsági és –pazarlási szempontból;
VAGY
– a mese történetének bemutatása más megközelítésben: miként lehet megszervezni a könyvben szereplő születésnapi bulit úgy, hogy a végén a legkevesebb élelmiszerhulladék maradjon?

A legeredményesebb két osztály egy élményekben gazdag tematikus nyári táborban vehet majd részt 2019 nyarán.

 

A játék szabályzata és az adatkezelési szabályok ide kattintva letölthetők.

 

Az első helyezett a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 6.b osztálya lett. Felkészítő tanáruk: Hende István.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=kmIy38zNSoQ&feature=youtu.be

 

A második helyezett a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 4.b osztálya lett. Felkészítő tanáruk: Mészáros Katalin.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=lbJclubM4Bc&feature=youtu.be

 

Az elméleti forduló eredményei ide kattintva, a megoldások pedig ide kattintva letölthetők. Az összesített eredmények ide kattintva érhetők el.


Köszönjük szépen minden kedves tanulónak és felkészítő tanárnak a versenyen való részvételt. Különösen köszönjük az ötletes, tanulságos és szórakoztató rövid videókat.

 

A tavalyi tábort összefoglaló videóanyag az alábbi linken érhető el:

https://youtu.be/yGUM8XfuFzQ