MARADÉK NÉLKÜL VETÉLKEDŐ 2019

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén is megrendezi online kvíz versenyét élelmiszerpazarlás-megelőzés és élelmiszerbiztonság témakörben.  A 4-6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett vetélkedő első fordulója 2019. március 11-én veszi kezdetét.

 

Az első két fordulóban a Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványunk fejezeteire, valamint a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvünk tartalmára épülő kérdések kerülnek terítékre. A harmadik forduló során a gyerekek kreativitásukat mérhetik össze: egy videó elkészítése lesz a feladat a meghirdetett témában, a forgatókönyv kigondolásától egészen a kivitelezésig.
A legeredményesebb két osztály egy élményekben gazdag tematikus nyári táborban vehet majd részt 2019 nyarán.

 

A játék szabályzata és az adatkezelési szabályok ide kattintva letölthetők.

 

A verseny első két fordulója lezárult. Az eredményeket hamarosan közzétesszük. Az eredmények ide kattintva, a megoldások pedig ide kattintva letölthetők.

 

A harmadik forduló videóit 2019. március 28. (csütörtök) 10:00 – április 18. (csütörtök) 10:00 között várjuk.
Feladat: Rövid, figyelemfelkeltő videó készítése és beküldése a Mese habbal, szülinappal című könyv szereplőinek megszemélyesítésével, az alábbi két választható témakörben:
– a mese történetének folytatása: mi történik a születésnapon feltálalt ételekkel a zsúrt követően élelmiszerbiztonsági és –pazarlási szempontból;
VAGY
– a mese történetének bemutatása más megközelítésben: miként lehet megszervezni a könyvben szereplő születésnapi bulit úgy, hogy a végén a legkevesebb élelmiszerhulladék maradjon?

A 2018-as Maradék nélkül Kvíz Verseny első helyezettje a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 5.b osztálya lett. Felkészítő tanáruk: Hende István.

 

 

 

 

Második helyezett az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 6.b osztálya. Felkészítő tanáruk: Polácsikné Lénárt Márta.

 

 

Köszönjük szépen minden kedves tanulónak és felkészítő tanárnak a tavalyi versenyen való részvételt. Különösen köszönjük az ötletes, tanulságos és szórakoztató rövid videókat.

 

Játsszatok velünk idén is!

 

Reméljük, hogy hasonlóan szép eredményeket értek majd el.

 

A tavalyi tábort összefoglaló videóanyag az alábbi linken érhető el:

https://youtu.be/yGUM8XfuFzQ