FELHÍVÁS  –  VETÉLKEDŐ

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2018. március 26-ai kezdéssel online vetélkedőt indít élelmiszerpazarlás megelőzés témakörben 4-6. osztályos általános iskolai tanulók részére a Maradék nélkül program keretében.

 

Bízunk benne, hogy a versenyre való felkészülés során a tanulók megismerkedhetnek az élelmiszerhulladékok keletkezésének okaival, s reméljük, hogy az elsajátított ismeretek révén ők is eredményesen léphetnek fel az élelmiszerpazarlás ellen.
A játékos verseny négy fordulóban kerül megrendezésre. Az első három fordulóban az  ismeretterjesztő kiadványunk fejezeteire épülő kvíz kérdéssor kerül terítékre, a negyedik, végső fordulóban a gyerekek kreativitásával készült videó anyagok beküldését várjuk.
A versenyen minden 4., 5., és 6. évfolyamos osztály csoportosan nevezhet. A legeredményesebb két osztály egy élményekben gazdag ismeretterjesztő nyári táborban vehet majd részt.

 

A vetélkedővel kapcsolatos részletes tudnivalók megtekinthetők a Szabályzatban.

 

A vetélkedő kedvcsináló videóanyagát itt láthatod:

 

 

A 4 fordulós kvíz játékunk az alábbi linkeken érhető el. Ne felejtsétek, egy osztály összesen 1 alkalommal töltheti ki az adott forduló kérdéseit! Amennyiben egy osztályból több megfejtés is érkezik, a Szabályzatunk értelmében, az időbélyeg alapján először beérkezett megfejtést fogadjuk el!Szeretnénk felhívni a pedagógusok figyelmét, hogy az általános iskolák visszajelzései alapján meghosszabbítottuk a feladatlapok kitöltésének határidejét, így az első három forduló mindegyikét április 15-ig van lehetőség beküldeni, tekintettel arra, hogy az első két forduló a tavaszi szünet miatt tört hétre esik.
A módosításokat a Szabályzat is tartalmazza.

 

Itt találhatjátok az első három forduló összesített eredményeit!

 

1. forduló (kvíz kérdések itt) – Érvényes kitöltési időszak: 2018. március 26. 00:00 és 2018. április 15. 23:59 között. (Megoldások)

 

2. forduló (kvíz kérdések itt) – Érvényes kitöltési időszak: 2018. április 2. 00:00 és 2018. április 15. 23:59 között. (Megoldások)

 

3. forduló (kvíz kérdések itt) – Érvényes kitöltési időszak: 2018. április 9. 00:00 és 2018. április 15. 23:59 között. (Megoldások)

 

4. forduló – Érvényes beküldési időszak: 2018. április 19. 00:00 és 2018. április 25. 23:59 között.

 

 

Eredményhirdetés! A Maradék nélkül Kvíz Verseny végső rangsora

 

A Maradék nélkül Kvíz Verseny első helyezettje a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola (9798 Ják, Szabadnép u. 29.) 5.b osztálya. Felkészítő tanáruk: Hende István.

 

Második helyezett a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (3780 Edelény, Borsodi út 36/b.) 6.b osztálya. Felkészítő tanáruk: Polácsikné Lénárt Márta.

 

Nyereményük egy egyhetes tematikus nyári tábor 2018. június 18-25. között, amihez ezúton is gratulálunk!

 

Köszönjük szépen minden kedves tanulónak és felkészítőtanárnak a versenyen való részvételt. Különösen köszönjük az ötletes, tanulságos és szórakoztató rövid videókat. Reméljük, a jövőre megrendezett Maradék nélkül versenyen is részt vesznek majd, és hasonlóan szép eredményeket érnek majd el.

 

a NÉBIH Maradék nélkül csapata
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal