Megmaradt a szülinapi buliból a torta vagy az aprósütemény? Előre készülsz az ünneplésre? Ha szeretnénk tartósítani a süteményeket, akkor megoldásként szóba jöhet a fagyasztás...

  A szilva bőven termő gyümölcseink közé tartozik. A korai fajták már július elejétől szüretelhetők, a későiek szeptemberben érnek. Szinte minden kertben megtalálható gyümölcsfajunk. Mit...

  A görögdinnyeszezon végéhez közeledve, érdemes kihasználni az utolsó lehetőségeket és jól belakmározni ebből a finomságból. Hoztunk néhány receptet, amivel izgalmasabbá tehetitek a görögdinnyét, ha...

  A fűszerszezon végéhez közeledve talán nektek is eszetekbe jut, mennyire jó lenne a friss fűszerek utánozhatatlan ízét, aromáját télen is teljességében élvezni. Vajon hogyan...

  Augusztus 20. az államalapítás mellett az új kenyér ünnepe is. Régen – a hagyomány szerint – az aratás után Szent István napján sütöttek először...

  Augusztus 20. az államalapítás mellett az új kenyér ünnepe is. Régen – a hagyomány szerint – az aratás után Szent István napján sütöttek először...

A nyár kihagyhatatlan programja a kinti sütögetés a családdal, barátokkal. Ilyenkor hajlamosak vagyunk mindenből egy kicsit többet vásárolni és készíteni, nehogy „szégyenben maradjunk”, aztán mehet...

Szent Lőrinc a népi hagyományok szerint neve napján végiglátogatja az összes, még földeken lévő dinnyét és belevizel, elrontva ezzel ízét, állagát, élvezhetőségét. A kásás, ízetlen...

Kerti partik, szezonális gyümölcsök áradata, nyaralások, „annyira meleg van, nincs kedvem főzni” – érzés, és még sorolhatnánk. Ismert tény, hogy nyáron nő a kidobott élelmiszerek...

Ha nyár, akkor kovászos uborka. Egyetértetek? Üdítő látvány, ahogy a teraszon sorakoznak egymás mellett a befőttes üvegek, hogy mihamarabb zamatos csemege készüljön az uborkából. Ma...