Elkezdődött a vakáció és az eddig elfoglalt diáksereg megkezdi jól megérdemelt nyári pihenését! A hirtelen meggyarapodott szabadidő sokszor fejtörést okoz szülőknek. Mit lehet csinálni...

  A Nébih által végzett kutatás szerint hazánkban évente 65,5 kg élelmiszerhulladékot termel egy fő a saját háztartásában, amelynek fele elkerülhető lenne, vagyis pazarlás. A...

  Bár a méz a kevésbé pazarolt élelmiszerek közé tartozik, mégis úgy gondoltuk, hogy a mai napon, a méhek világnapján érdemes beszélnünk róla, mert valóban...

  A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Ez a tetemes mennyiségű,...

  Egyre többen készítenek otthonukban növényi italt, amely során elkerülhetetlenül szűrlemény keletkezik. Semmiképpen ne dobjuk ki ezt a mellékterméket, mivel éppen olyan értékes, mint az...

  Főleg a téli időszakban jellemző, hogy a legtöbb háztartásban van otthon rendszeresen banán. Egy idő után, ugyanakkor ráun az ember és feledésbe merül ez...

Magyarországon átlagosan 65 kg élelmiszerhulladékot termelünk egy évben fejenként, amelynek a fele elkerülhető lenne, vagyis pazarlás. Az ünnepekkel járó vendégvárás, evés-ivás kapcsán törvényszerűnek tűnik, hogy...

  Ünnepi díszbe öltöztek az utcák, a boltokban karácsonyi dallamokra keringőznek a bevásárlókocsik, a főtér irányából forralt bor illata szökik az orrunkba. Itt az advent....

  Megfázás? Vasárnap? Másnaposság? A húsleves szerves részét képezi az életünknek egy szimpla hétvégén és az ünnepnapokon is. Gyógyírt jelent minden gondunk-bajunkra, ám gyakran megesik,...

  Az őszi hónapok beköszöntével használjuk ki a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket. Nem árt szót ejtenünk az egyik csodálatos zöldségfélénkről a tökről, ami októbertől egészen...