Húsvéti maradékmentő sorozatunk utolsó szereplője a fonott kalács. Legyen saját készítésű, vagy bolti, sajnos könnyen kiszáradhat, de ez nem lehet egy finom desszert akadálya....

  Húsvétkor nem csak az ünnepi asztalra kerül főtt tojás, sokan a locsolóknak szánt hímes tojást is főzve készítik el. Kár lenne, ha veszendőbe menne...

Húsvétkor véget ér a 40 napos böjt, amit országszerte hatalmas lakomával ünnepelnek a családok. Amíg a fiúk és az apukák locsolkodásra készülnek, az asszonyok roskadásig...

  Előző cikkünkben ínycsiklandó fánkrecepteket gyűjtöttünk össze Nektek, amelyekkel megmenthetitek a hűtőben rejlő maradékokat a kidobástól. Nehéz elképzelni, hogy ne fogyjon el azonnal az összes...

A farsang időszakának egyik legnépszerűbb étele a kelt tésztából szaggatott, olajban sült fánk, amellyel a népszokás szerint gyakorta kínálták a telet elűző busókat. Idén ugyan...

  A hagymahéjat megesszük? Ugye nem. Vannak olyan élelmiszerhulladékok, amelyek szükségszerűen keletkeznek, ilyen például a vörös- vagy a lilahagyma héja is. Ne legyen lelkiismeretfurdalásunk, ezek...

  A szokás szerint locsolkodásért cserébe tojás jár, és sokan még manapság is szívesen készülnek kézzel készített, festett vagy hímes tojással húsvét hétfőjére. Számtalan technika...

  A háztartásokban szemetesbe kerülő élelmiszerek legnagyobb részét a maradék készételek teszik ki. Ennek egyik oka az, hogy nehezen tudjuk megbecsülni, egy fő mennyi ételt...

  Magyarországon mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente, jelentős része a háztartásokban. A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem...

  „Maradék kávé? A feltételezés is megdöbbentő” – vélekedtünk sokan egyetemista korunkban. Az irodában azonban már megesett, hogy túl sokat főztünk le előre, 25 fölött...