A főtt rizs tipikusan az az étel, amiből szinte soha nem tudunk pontosan annyit készíteni, amennyire szükségünk van. Előfordul, hogy túl keveset főzünk, de az...

Szó esett már korábban az élelmiszerpazarlás mérséklését elősegítő bevásárlási gyakorlatról, illetve a zöldségek-gyümölcsök optimális tárolási hőmérsékletéről is, most pedig az ételmaradékok helyes tárolási feltételeit vesszük...

Az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében létrejött brit kezdeményezés, a WRAP (Waste and Resources Action Programme) egyik friss kutatása szerint a hűtőszekrény hőmérsékletének helyes beállítására (0-5°C között)...

  A pazarlás sok rossz szokás eredménye lehet, viszont szerencsére pár egyszerű szabály betartásakor már a boltban is sokat tehetünk ellene. Ne akkor vásárolj, amikor...

  A maradék nélküli sütés- főzés egyik alapszabálya, hogy oda kell figyelnünk arra, hogy hány embernek készítünk ételt. Ha több emberre főzünk, mindenképpen érdemes lehet...

  Amikor a Maradék nélkül kihívás hetében jártunk, sokszor eszünkbe jutott, hogy milyen nagy kár, hogy csak a kertben lehet a gyümölcs- és zöldségmaradványokat komposztálni....

  Az élelmiszerpazarlás ellen tenni egyáltalán nem olyan bonyolult, mint hangzik. Ha pedig van egy okostelefonunk, akkor szinte gyerekjáték.   A Good Opportunity Ez az...

  A lényeg: bármennyire a könyökünkön jön ki a mézeskalács, vagy elrontottunk pár darabot, ne dobjuk ki, mert gyerekmágnes édességet tudunk még belőle varázsolni!  ...

  Sütés-főzés közben sokszor előfordul, hogy maradék vagy felesleg marad a munka után. Nem muszáj azonban kidobni mindent, kis kreativitással könnyen új ételeket varázsolhatunk belőlük!...

  Ünnepek idején nagy az izgalom a konyhákban is. Sokszor akár napokig tartó sütés-főzés előzi meg a nagy alkalmakat, mindenki tökéleteset szeretne felszolgálni a jeles...