Mi legyen a reggelire megfőzött debreceni sorsa, amit nem sikerült megenni? Semmiképp sem a kuka! Kellemesen füstös és fűszeres ízét sokféle ételhez el tudjuk...

Láttátok a Szupermenta a legújabb terméktesztjét? Most a banánok kerültek terítékre. Nekünk rögtön beindult a maradékmentős fantáziánk. Lássuk, mihez kezdhetünk, ha banánunk barnulásnak indult. Első...

  Nyugat- és Közép-Európában, így hazánkban is elterjedt húsvéti szokás, hogy a húsvéti nyúl csokoládét hoz a gyereknek, s azt a lakásban, vagy a ház...

Maradékmentés 1. rész   Azt reméljük, hogy már eddig is rengeteg hasznos tudást és ismeretet halmoztunk fel, melyek segítségével minimalizálni lehet a háztartásokban keletkező élelmiszermaradék...

A főtt rizs tipikusan az az étel, amiből szinte soha nem tudunk pontosan annyit készíteni, amennyire szükségünk van. Előfordul, hogy túl keveset főzünk, de az...

Szó esett már korábban az élelmiszerpazarlás mérséklését elősegítő bevásárlási gyakorlatról, illetve a zöldségek-gyümölcsök optimális tárolási hőmérsékletéről is, most pedig az ételmaradékok helyes tárolási feltételeit vesszük...

Az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében létrejött brit kezdeményezés, a WRAP (Waste and Resources Action Programme) egyik friss kutatása szerint a hűtőszekrény hőmérsékletének helyes beállítására (0-5°C között)...

  A pazarlás sok rossz szokás eredménye lehet, viszont szerencsére pár egyszerű szabály betartásakor már a boltban is sokat tehetünk ellene. Ne akkor vásárolj, amikor...

  A maradék nélküli sütés- főzés egyik alapszabálya, hogy oda kell figyelnünk arra, hogy hány embernek készítünk ételt. Ha több emberre főzünk, mindenképpen érdemes lehet...

  Amikor a Maradék nélkül kihívás hetében jártunk, sokszor eszünkbe jutott, hogy milyen nagy kár, hogy csak a kertben lehet a gyümölcs- és zöldségmaradványokat komposztálni....