A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Európai Unió LIFE programjának pénzügyi hozzájárulásával 2016-ban elindította Maradék nélkül kampányát, amelyet Magyarország nemzeti szintű élelmiszerpazarlás megelőzési programjává választottak. A program hivatalos projektidőszakának végéhez érve szeretnénk megosztani partnereinkkel, valamint az élelmiszerpazarlás megelőzés területén tevékenykedő szakemberekkel a program legfontosabb eredményeit, jövőbeli terveinket egy konferencia keretében.

 

Időpont: 2021. február 25. (csütörtök), 13:00-16:00

 

Helyszín: A rendezvényt online platformon rendezzük meg, amelyhez a regisztrált résztvevőknek linket küldünk.

A konferencia nyelve angol.

 

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken érhető el.

 

Jelentkezési határidő: 2021. február 24. (szerda)

A jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel.

 

Program

12:40-13:00 Résztvevők csatlakozása
13:00-13:10 Köszöntő

Bognár Lajos, országos főállatorvos, helyettes államtitkár

Agrárminisztérium

13:10-13:20 Köszöntő

Angelo Salsi, egységvezető

Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises

13:20-13:35 Vitaindító előadás

Alexandra Nikolakopoulou, egységvezető

European Commission Directorate-General for Health and Food Safety Directorate

13:35-13:55 A Maradék nélkül program eredményeinek és jövőbeli terveinek bemutatása

Kasza Gyula, osztályvezető

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

13:55-14:00 Kérdések és válaszok
 

Előadások

14:00-14:20 Carla Caldeira, European Commission Joint Research Centre Directorate D – Sustainable Resources Land Resources Unit
14:20-14:40 Gudrun Obersteiner, STREFOWA
14:40-15:00 Loan H. Tran, Household Food Waste Project in Germany
15:00-15:20 Kate Bygrave, WRAP
15:20-15:40 Cseh Balázs, Magyar Élelmiszerbank Egyesület
15:40-15:55 Kérdések és válaszok
15:55-16:00 Záró gondolatok

 

A rendezvény moderátora:

Kasza Gyula, osztályvezető, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal