
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Európai Unió LIFE programjának pénzügyi hozzájárulásával 2016-ban elindította Maradék nélkül kampányát, amelyet Magyarország nemzeti szintű élelmiszerpazarlás megelőzési programjává választottak. A program hivatalos projektidőszakának végéhez érve szeretnénk megosztani partnereinkkel, valamint az élelmiszerpazarlás megelőzés területén tevékenykedő szakemberekkel a program legfontosabb eredményeit, jövőbeli terveinket egy konferencia keretében.
Időpont: 2021. február 25. (csütörtök), 13:00-16:00
Helyszín: A rendezvényt online platformon rendezzük meg, amelyhez a regisztrált résztvevőknek linket küldünk.
A konferencia nyelve angol.
A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken érhető el.
Jelentkezési határidő: 2021. február 24. (szerda)
A jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel.
Program
12:40-13:00 | Résztvevők csatlakozása |
13:00-13:10 | Köszöntő
Bognár Lajos, országos főállatorvos, helyettes államtitkár Agrárminisztérium |
13:10-13:20 | Köszöntő
Angelo Salsi, egységvezető Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises |
13:20-13:35 | Vitaindító előadás
Alexandra Nikolakopoulou, egységvezető European Commission Directorate-General for Health and Food Safety Directorate |
13:35-13:55 | A Maradék nélkül program eredményeinek és jövőbeli terveinek bemutatása
Kasza Gyula, osztályvezető Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal |
13:55-14:00 | Kérdések és válaszok |
Előadások |
|
14:00-14:20 | Carla Caldeira, European Commission Joint Research Centre Directorate D – Sustainable Resources Land Resources Unit |
14:20-14:40 | Gudrun Obersteiner, STREFOWA |
14:40-15:00 | Loan H. Tran, Household Food Waste Project in Germany |
15:00-15:20 | Kate Bygrave, WRAP |
15:20-15:40 | Cseh Balázs, Magyar Élelmiszerbank Egyesület |
15:40-15:55 | Kérdések és válaszok |
15:55-16:00 | Záró gondolatok |
A rendezvény moderátora:
Kasza Gyula, osztályvezető, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal