MARADÉK NÉLKÜL RAJZPÁLYÁZAT 2020

Alkoss a bolygóért!

Lezárult!

Nyertesek

2.osztály

3.osztály

4.osztály

5.osztály

6.osztály

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja rajzpályázatot hirdet 3-6. osztályos diákok számára élelmiszerpazarlás témakörben.

 

A pályaművek témája:

A pályaművek az élelmiszerpazarlás témáját többféleképpen is bemutathatják: például milyen hatásai vannak az élelmiszerpazarlásnak; mi magunk mit tehetünk, hogy mérsékeljük vagy megelőzzük az élelmiszerhulladékok keletkezését és így tovább. A téma feldolgozásában segítséget nyújthatnak a diákoknak a maradeknelkul.hu honlapon elérhető segédanyagok: ismeretterjesztő kiadvány, animációs kisfilmek, infógrafikák és prezentációk.

A technika szabadon választható: az alkotások készülhetnek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával, vagy akár vegyes technikával.

 

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg, és értékeljük:

I.     3-4. osztályos korosztály

II.    5-6. osztályos korosztály

 

Beküldési határidő:

2020. május 4.

 

Nevezés és pályaművek beküldése:

A nevezés két lépésből áll.

  1. A tanulókat pedagógusaik nevezhetik. A nevezés feltétele a tanulókat képviselő pedagógus regisztrációja, amelyet az ide kattintva elérhető űrlap kitöltésével és beküldésével tudnak megtenni. Egy pedagógus természetesen több diákot is képviselhet egyidejűleg.
  1. A pályaművet elektronikusan, a maradeknelkul@gmail.com e-mail címre kell beküldeni. Egy e-mailben egy nevezett mű legyen. Az e-mailben szerepelnie kell:
  • a kapcsolattartó pedagógus neve
  • az oktatási intézmény megjelölése
  • a pedagógus elérhetősége (ha különbözik attól az e-mail címtől, amit a nevezésnél használt)
  • a tanuló osztálya (pl. 3. a)
  • a pályamunka címe

Kérjük, a gyerekek nevét és elérhetőségét ne tartalmazza az email.

A képet csatolmányként vagy fájlmegosztóra feltöltve lehet beküldeni.

  • Csatolmányként küldve a melléklet maximum 5 Mb méretű lehet.
  • Az 5 Mb-ot meghaladó fájl esetén mindenképpen kérjük, valamely fájlmegosztó szolgáltatást vegyék igénybe, s a linket email-en juttassák el hozzánk. Javaslataink fájlmegosztókra: WeTransfer, Mammutmail

 

Értékelés:

A beérkezett rajzokat első körben a Maradék nélkül program munkatársai értékelik, a kiválasztott alkotásokat közönségszavazásra bocsátják. A közönségszavazást május 7-18. között folytatjuk le a Maradék nélkül program Facebook oldalán, amely alapján kialakul a végső rangsor.

 

Nyeremény:

Minden pályázó ajándékcsomagban részesül, akinek alkotását közönségszavazásra bocsátjuk. Ezen túlmenően mindkét korcsoport első 5 helyezettje 2 db komposztáló ládát nyer iskolája részére. A győztes alkotások készítőit kategóriánként további értékes nyereménnyel jutalmazzuk.

 

Egyéb információk:

A pályázat részletes leírását a Játékszabályzat tartalmazza, amely ide kattintva tölthető le.

Az Adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A rajzpályázattal kapcsolatos kérdéseiket a maradeknelkul@gmail.com email címen várjuk.