Ünnepi díszek sorakoznak az ablakokban, a boltokban karácsonyi dallamokra keringőznek a bevásárlókocsik, a főtér irányából sült gesztenye illata szökik az orrunkba. Itt az advent....

  Belevágunk a gilisztakomposztálásba!   Egy különleges kalandba vágtunk bele, amely rengeteg újdonságot és kihívást tartogat számunkra. Gilisztakomposztálásba fogtunk, ami a beltéri komposztálás egyik formája....

  Szeptember 29. az élelmiszerpazarlás elleni világnap. Ebből az alkalomból összeállítottunk egy átfogó tipp-gyűjteményt, amely segít abban, hogy csökkentsünk a háztartásunkban szemétbe kerülő élelmiszer mennyiségét....

  Évente 51.675 tonna pékáru kerül a kukába Magyarországon, ami óriási mennyiség, felmérésünk szerint a készételek után ebből az élelmiszerkategóriából pazaroljuk a legtöbbet. Összegyűjtöttünk pár...

  A zöldborsószezon javában tart, így úgy gondoltuk kifejtjük nektek mire érdemes odafigyelni, annak érdekében, hogy minél kevesebb kerüljön a kukába!   A zöldborsót szedést...

  Elkezdődött a vakáció és az eddig elfoglalt diáksereg megkezdi jól megérdemelt nyári pihenését! A hirtelen meggyarapodott szabadidő sokszor fejtörést okoz szülőknek. Mit lehet csinálni...

  A Nébih által végzett kutatás szerint hazánkban évente 65,5 kg élelmiszerhulladékot termel egy fő a saját háztartásában, amelynek fele elkerülhető lenne, vagyis pazarlás. A...

  Bár a méz a kevésbé pazarolt élelmiszerek közé tartozik, mégis úgy gondoltuk, hogy a mai napon, a méhek világnapján érdemes beszélnünk róla, mert valóban...

  A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Ez a tetemes mennyiségű,...

  Egyre többen készítenek otthonukban növényi italt, amely során elkerülhetetlenül szűrlemény keletkezik. Semmiképpen ne dobjuk ki ezt a mellékterméket, mivel éppen olyan értékes, mint az...