Within the framework of the project, 4 working groups have been established to identify, develop and promote good practices of food waste prevention among the food supply chain. The outcome was the 4 guides in 4 different sectors (catering, food industry, trade, civil communities), with annexes to ease food waste reduction activities.
The most essential elements of the Good practices for food waste reduction in catering document have been transplanted into the Guide to Good Hygienic Practice (GHP) of Food Service and Catering Services issued officially by the Ministry of Agriculture based on the regulation (EC) No 852/2004. The new edition of the GHP document is available here.
Guides
Annexes
Contributors to the Guides on Food Waste Prevention
The members of the Catering Working Group:
Bagoly Emese – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Bajkai Andrea – SGS Magyarország
Bardóczy Ákos – Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)
Boóc Judit – Felelős Gasztrohős
Császár Johanna – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Cseh Balázs – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Doma Eszter – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Kasza Gyula – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Károlyné Zdenkó Ildikó – Agrárminisztérium (AM)
Kinorányi Éva – Agrárminisztérium (AM)
Kránitz Lívia – Agrárminisztérium (AM)
Madarász István – Agrárminisztérium (AM)
Mészáros Richárd – Agrárminisztérium (AM)
Szabó-Bódi Barbara – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Szepesi Ádám – Agrárminisztérium (AM)
Utassy Luca – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Újhelyi Katalin – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Varró András – Agrárminisztérium (AM)
Zoltai Anna – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
The members of the Community Working Group:
Boóc Judit – Felelős Gasztrohős
Cseh Balázs – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Doma Eszter – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Domján Erika – FruitVeb
Horinka Szonja – Agrárminisztérium (AM)
Kasza Gyula – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Kinorányi Éva – Agrárminisztérium (AM)
Kovács Annamária – Antall József Tudásközpont
Pleva György – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Sümegh Réka – Kardamom
Szabó-Bódi Barbara – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Sztilkovics Zorka – redinner Kft.
Urbán Csilla – Humusz
The members of the Food Industry Working Group:
Cseh Balázs – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Doma Eszter – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Éder Tamás – ÉFOSZ
Gazsi Zoltán – Eisberg Hungary Kft.
Károlyné Zdenkó Ildikó – Agrárminisztérium (AM)
Kasza Gyula – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Kinorányi Éva – Agrárminisztérium (AM)
Nagy Andrea – Nestlé
Szabó-Bódi Barbara – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Szöllősi Réka – ÉFOSZ
Utassy Luca – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Várkonyi Beáta – Danone
Varró András – Agrárminisztérium (AM)
Vince Beáta – Unilever Magyarország
Vörös Attila – ÉFOSZ
The members of the Retail & Trade Working Group:
Ádám Bernadett – Agrárminisztérium (AM)
Cseh Balázs – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Csűrös Alíz – Auchan
Doma Eszter – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Kasza Gyula – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Károlyné Zdenkó Ildikó – Agrárminisztérium (AM)
Kinorányi Éva – Agrárminisztérium (AM)
Jankuné Kürthy Gyöngyi – Agrárgazdásági Kutató Intézet (AKI)
Magyar Henrietta – Tesco
Szabó-Bódi Barbara – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Szabó Szilvia – Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Tőzsér Judit – LIDL
Varga Eszter – Tesco
Zombory Csilla – Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ)
Varró András – Agrárminisztérium (AM)