Az oldalon szereplő anyagok oktatási célra a forrás (Nébih, Maradék nélkül programja, 2019) megjelölésével szabadon felhasználhatók. Az anyagok felhasználása bármilyen egyéb céllal a Nébih előzetes, írásos engedélye alapján lehetséges, amelyet a Maradék nélkül program hivatalos email címén (maradeknelkul@nebih.gov.hu) lehet megkérni.

A Maradék nélkül kiadvány fejezeteihez illeszkedő prezentációk

A Nébih Maradék nélkül programja ezúttal az élelmiszerpazarlás megelőzésével foglalkozó ismeretterjesztő kiadvány egyes fejezeteihez illeszkedő, használatra kész prezentációkkal igyekszik elősegíteni a tudatos és fenntartható vásárlói szemlélet kialakítását. Az élelmiszerpazarlás megelőzésének fontossága gyakran az egészségnapokon, fenntarthatósági témahéthez kapcsolódó programokon kerül előtérbe. Emellett sokszor a szaktárgyak vagy osztályfőnöki órák során is előkerül a biztonságos élelmiszerek és a fenntartható fogyasztás fogalomköre.

 

A prezentációk ingyenesen letölthetők és szerkeszthetők, így a pedagógusok és az osztályok igényeihez igazíthatók. A tudásanyagot pedagógusokkal közösen fejlesztettük, és kifejezetten a 3-6. osztályos tanulók életkori igényeinek megfelelően állítottuk össze.

 

Az egyes prezentációk hossza körülbelül egy tantermi órának felel meg. A 6 db, fejezetekhez illeszkedő prezentáció mellett elkészítettünk egy összefoglaló előadásanyagot is, amelyben a legfontosabb információkat gyűjtöttük össze. Ezt azok számára ajánljuk, akik csak egy tanórát szeretnének vagy tudnak fordítani e témakörre.

 

A tanárok által összegyűjtött oktatási tapasztalatokat örömmel fogadjuk, és ezek alapján folyamatosan fejlesztjük, frissítjük is az anyagainkat. Várjuk szíves visszajelzésüket a maradeknelkul@nebih.gov.hu email címre.

Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványok

Foglalkoztató játék