Rólunk

admin

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2016-ban indította el Maradék nélkül programját az Európai Unió LIFE programjának támogatásával, amely azóta Magyarország nemzeti élelmiszerpazarlás-megelőzési programjává nőtte ki magát.

 

Csapatunk

A program fő célja, hogy mérsékelje az élelmiszerpazarlást hazánkban és Európában egyaránt, ezért a Maradék nélkül program keretében:

  • Nyomonkövetjük a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét, amely 2020-tól EU tagállami kötelezettséggé is vált. 
  • Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekkori szemléletformálásra, ezért széleskörű oktatási programot működtetünk, amelyben a pedagógusok a legfőbb partnereink.
  • A háztartásokat figyelemfelkeltő és motiváló üzenetekkel, gyakorlatias ötletekkel és hasznos ismeretekkel segítjük az élelmiszerpazarlás csökkentés útján.
  • Összegyűjtjük és népszerűsítjük az élelmiszerpazarlás megelőzésének jó gyakorlatait az élelmiszerlánc valamennyi szereplője számára.
  • Együttműködünk más élelmiszerpazarlással foglalkozó hazai és nemzetközi programokkal.

Eszter tippje: Tervezd meg a heti menüt és használd fel a közeli lejáratú termékeket!

 

Börcsök-Csenki Eszter

osztályvezető

Kockázatmegelőzési és Oktatási Osztály

Laura tippje: Használj spatulát, így az utolsó falatot is megmentheted az edényből!

Bogyó-Lippai Laura

kommunikációs referens

Zselyke tippje: Kísérletezz a zöldségek fermentálásával, így hosszú ideig tárolhatók lesznek!

Tatár Zselyke

projektkoordinátor

Zsani tippje: Éhesen és lista nélkül soha ne menj vásárolni!

Gargya-Szabó Zsanett

oktatási referens

Dorka tippje: Fagyaszd le a pékárut szeletelve, ha nem fogyasztod el pár napon belül.

Tuba Dorottya

kockázatkezelési referens

Dorina tippje: A közeli lejáratú termékeket a hűtőben mindig rendezd előre, hogy szem előtt legyenek.

Bohár Dorina

kockázatmegelőzési referens

Viki tippje: A közeli lejáratú tejtermékekből és zöldségekből mindig lehet készíteni egy ízletes krémlevest!

Szalontainé Mikulás Viktória

kommunikációs referens

Kriszti tippje: A szikkadt kenyérből mennyei bundáskenyér készül!

Mikulás Krisztina

szakmai koordinátor

Gyula tippje: Időnként használd fel otthon teljesen a készleteidet, még a fagyasztóból is.

Dr. Kasza Gyula

kutatási és nemzetközi kapcsolatok vezető, a Maradék nélkül program alapítója