Sokunkkal előfordul, hogy a bolognai szószból több készül, mint amennyit a következő pár napban el tudnánk fogyasztani. A maradékot persze lefagyaszthatjuk későbbre, de könnyedén új köntösbe is öltöztethetjük. Cikkünkben néhány kreatív ötletet mutatunk arra, hogyan varázsolhatunk a bolognai maradékból ínycsiklandó fogásokat.
1. Légy kreatív tésztával
Lasagna: Rétegezzük a lasagna tésztalapokat, rá a bolognai szószt, majd a ricottát vagy túrókrémet és szórjuk meg sajttal, ezután süssük aranybarnára.
Rakott tészta: Keverjük össze a bolognai szószt a főtt tésztával, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük meg a sütőben.
2. Töltött zöldségek
Töltött paprika vagy cukkini: Készítsük elő a paprikát/cukkinit, tisztítsuk meg és távolítsuk el a zöldségek belsejét. Töltsük meg a bolognai szósszal, szórjuk meg sajttal, és süssük meg a sütőben.
3. Pizzafeltét
Bolognai pizza: Használjuk a bolognai szószt pizzafeltétként. Kenjük a tésztára, adjunk hozzá sajtot és további feltéteket (például gombát, paprikát), majd süssük meg.
4. Melegszendvics
Bolognai melegszendvics: Kenjük a bolognai szószt egy szelet kenyérre, szórjuk meg sajttal, és pirítsuk meg a sütőben.
5. Sós pite (Quiche)
Bolognai pite: Készítsünk egy sós pitetésztát. A bolognai szószhoz adjunk tojást és tejszínt, keverjük össze, majd töltsük meg a pitét és süssük meg.
6. Töltött palacsinta vagy burrito
Töltött palacsinta: Készítsünk sós palacsintát, töltsük meg bolognai szósszal, tekerjük fel, és szórjuk meg sajttal.
Bolognai burrito: Használjunk tortilla lapokat, töltsük meg bolognai szósszal, sajttal és zöldségekkel, majd tekerjük fel és süssük meg.
7. Bolognai rakott burgonya
Rakott krumpli: Rétegezzük a megfőtt burgonyaszeleteket, kenjünk rá bolognai szószt és szórjuk meg sajttal, majd süssük meg.
8. Fagyaszd le későbbi felhasználásra
Fagyasztás: A bolognai szósz remekül fagyasztható. Tegyük jól zárható edénybe vagy zacskóba, címkézzük fel, és használjuk fel később.