Készíts kandírozott narancshéjat, amivel egyszerre menthetsz élelmiszert és varázsolhatsz karácsonyi hangulatot a konyhában!
Amilyen egyszerű, pont annyira finom és különleges ez a finomság, amit mi is falatozhatunk a karácsonyi filmek mellé, de szépen becsomagolva tökéletes kajándék is lehet belőle!
Hozzávalók:
- 3-4 db bio, kezeletlen héjú narancs
- 600 g cukor + a forgatáshoz
- Víz
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a narancsokat, majd vágjuk cikkekre. A narancshéj csíkokat tegyük egy közepes lábasba öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és forraljuk fel, majd hagyjuk forrásban kb. 5 percig. Ameddig ez készül, addig falatozhatunk a narancs húsából Szűrjük le a vizet, majd öntsük fel kb 500 ml vízzel és a cukorral újból a héjakat. Időnként megkeverve kb. 40 percig főzzük, majd alaposan csepegtessük le. Még forrón forgassuk cukorba és így hagyjuk kihűlni.
Tipp: Ha igazán különleges finomságot szeretnénk, mártogassuk olvasztott étcsokiba a kihűlt és megkeményedett narancshéjakat.