A nyári gyümölcskínálat nagyon színes és ízletes. Ha szeretnénk valami különlegessel kedveskedni a párunknak, családunknak vagy a barátainknak egy grillparti alkalmával, akkor a megszokott gyümölcsleves és gyümölcssaláta helyett, tálaljuk a szezon kincseit különböző sajtokkal. Nemcsak, hogy gyorsan össze lehet egy ilyen tálat rakni, még rendkívül mutatós is, ami biztosan elnyeri vendégeink tetszését.
Mielőtt eláruljuk a legjobb gyümölcs és sajt párosításokat, tartsuk észben, hogy a nyári melegben az élelmiszerek is gyorsabban megromlanak. Így, ahelyett, hogy mindent feltálalunk egyszerre, inkább folyamatosan pótoljuk a falatkákat és ami nincs éppen terítéken, azt tároljuk hűtőben.
Görögdinnye és feta
Ha egy igazán frissítő nyári salátát szeretnénk készíteni, akkor vágjuk fel a zamatos görögdinnyét és szórjuk meg feta sajttal. Mindezt öntsük le limelével és aprítsunk hozzá friss mentalevelet. Ez a saláta a nyári forróságban biztosan le fog hűteni bennünket!
Szőlő és cheddar
A roppanós szőlő és a kissé diós cheddar sajt együtt remek ízharmóniát alkot. Ha egy pohár száraz vörösbort is töltünk mellé, akkor már kész is a tökéletes randikaja!
Füge és brie
A füge édeskés, kicsit karamelles ízét és a brie sajt krémességét még jobban kiemeli a méz. Ha még valami roppanósságot is szeretnénk érezni falatozás közben, akkor pirítsunk meg egy kevés hántolt mandulát és azt is szórjuk rá mézes falatokra.
Körte és gouda
Ugyan egy serpenyővel több mosogatnivalónk lesz, ha a körtét tálalás előtt zsályás vajban karamellizáljuk, de a gouda sajt mellett tálalva biztosan megfeledkezünk majd erről, olyan ízharmóniában lesz részünk.
Barack és mozzarella
A következő grillpartinál ne csak a (szintén szezonális) cukkini és padlizsán kerüljön fel a rácsra, hanem a barack is! A grillezett barack mozzarellával tálalva egy igazán különleges előétel lehet, de akár egy szendvicsbe is belerejthetjük ezt a kombinációt!
Málna és ricotta
Kenjük a ricottát egy szelet pirítósra és szórjuk rá a friss málnát. Ha esetleg van a kamrában maradék csokoládé is, azt is nyugodtan ráreszelhetjük. Ezzel el is készítettük a tökéletes reggelit vagy desszertet!
Szilva és burrata
A krémes burrata tökéletesen passzol az édes szilvához, különösen, ha egy pohár pezsgőt is tálalunk mellé!
Cseresznye és kecskesajt
Ha már unjuk a szokásos túrós pitéket, használjunk kecskesajtot. Akár egy piskótában használjuk ezt a kombinációt vagy a leveles tésztát töltjük meg vele, biztosan nem fogunk csalódni, csak használjuk jó sok gyümölcsöt.