Vitális Lillával közös kampányunkban, Lilla mindig az adott szezon legfrissebb és legízletesebb zöldségeit használja fel, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk meg, milyen sokoldalúan használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A május hónap főszereplője a spárga.
Tavasszal mindig sokkal, de sokkal egyszerűbb zöldséges pitéket készíteni, hiszen óriási a választék, nem is tudjuk, hirtelen mire használjuk őket. Dübörög a spárgaszezon, így májusi receptünkben egy spárgás quichet hoztunk nektek.
Hozzávalók egy 15-20 cm átmérőjű sütőbe is tehető serpenyőhöz:
- Kb. 120-150 g teljes kiőrlésű leveles tészta (a bolti fele)
- 15 db spárga
- 100-120 g fagyasztott borsó (kiengedve)
- 1 kis fej lilahagyma vékonyra szeletelve
- 20 g vaj
- 30 g reszelt fehér cheddar
- Só, bors
Tojásos keverék:
- 2 tojás
- 200 ml tej
- 100 ml víz
- 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 csipet szerecsendió
- 1/2 bio citrom héja
- 20 g reszelt parmezán
- 1 ek. Worchestershire szósz
Tojásos keverék hozzávalóit összekeverjük és elkészítjük az alapot. A vajon alaposan megpirítjuk a hagymát egy csipet sóval. Rádobjuk a borsót, az 1-2 cm hosszú spárgát, sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk (víz már ne legyen rajta).
És sütőbe is tehető serpenyőbe belerakjuk a levelestésztát úgy, hogy a széleit éppen hogy elérje, majd megszurkáljuk enyhén egy villával a tetejét. 180 fokos sütőben 5-7 percet elősütjük. Erre jöhet a spárgás alap, majd a tojásos keverék illetve cheddar sajt. Visszarakjuk a sütőbe, 35-40 percre. Ha picit hűlt, szeletelve tálaljuk.