HírekMaradékmentő receptekVitális Lilla receptjei

Spárgás quiche serpenyőben, megúszósan Vitális Lillától

Vitális Lillával közös kampányunkban, Lilla mindig az adott szezon legfrissebb és legízletesebb zöldségeit használja fel, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk meg, milyen sokoldalúan használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A május hónap főszereplője a spárga.

Tavasszal mindig sokkal, de sokkal egyszerűbb zöldséges pitéket készíteni, hiszen óriási a választék, nem is tudjuk, hirtelen mire használjuk őket. Dübörög a spárgaszezon, így májusi receptünkben egy spárgás quichet hoztunk nektek.

Hozzávalók egy 15-20 cm átmérőjű sütőbe is tehető serpenyőhöz:

  • Kb. 120-150 g teljes kiőrlésű leveles tészta (a bolti fele)
  • 15 db spárga
  • 100-120 g fagyasztott borsó (kiengedve)
  • 1 kis fej lilahagyma vékonyra szeletelve
  • 20 g vaj
  • 30 g reszelt fehér cheddar
  • Só, bors

Tojásos keverék:

  • 2 tojás
  • 200 ml tej
  • 100 ml víz
  • 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1/2 bio citrom héja
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 ek. Worchestershire szósz

Tojásos keverék hozzávalóit összekeverjük és elkészítjük az alapot. A vajon alaposan megpirítjuk a hagymát egy csipet sóval. Rádobjuk a borsót, az 1-2 cm hosszú spárgát, sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk (víz már ne legyen rajta).

És sütőbe is tehető serpenyőbe belerakjuk a levelestésztát úgy, hogy a széleit éppen hogy elérje, majd megszurkáljuk enyhén egy villával a tetejét. 180 fokos sütőben 5-7 percet elősütjük. Erre jöhet a spárgás alap, majd a tojásos keverék illetve cheddar sajt. Visszarakjuk a sütőbe, 35-40 percre. Ha picit hűlt, szeletelve tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak

Hűtőkamera – szelfikkel a pazarlás ellen

admin

Légy önkéntes, biciklizz!

admin

A nyár utolsó foglalkozása

admin