HírekMaradékmentő receptekPraktikák

Olasz desszert karácsonyi csavarral

Sütemény

Ki ne szeretné az olaszok ikonikus desszertjét a tiramisut? Ha az eredeti receptet követjük, akkor is biztosan elégedetten állnak fel vendégeink az asztaltól, de ha szeretnénk egy kicsit különlegesebb, ünnepi gasztro-élményt nyújtani, akkor készítsük el karácsonyi verzióban, mézeskaláccsal a desszertet. 

Cikkünk ehhez ad egy kis segítséget Kordásné Szász Melinda receptjével, melyet ezúton is köszönünk neki!

A mézeskalácsos tiramisu elkészítése:

Mézeskaláccsal helyettesítjük az eredeti tiramisu recept szerinti babapiskótákat. Ehhez a mézeskalácsokat összetörjük, majd keverünk egy mascarpones krémet reszelt narancshéjjal, fahéjjal és vaníliás cukorral.

A kekszeket egy tál aljába helyezzük, erre rakjuk a krémet és végül az egészet leöntjük olvasztott csokoládéval.

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy igazán összeérjenek az ízek.

Kapcsolódó tartalmak

Online tudásbázis segíti az élelmiszerpazarlás mértékének csökkentését Európában

admin

Fenntartható élelmiszerfogyasztás – tematikus délután az ELTE Savaria Egyetemi Központjában  

Maradéknélkül

FoodRUs találkozó Spanyolországban

Maradéknélkül