Hírek

Ne csak a Föld napján ünnepeljük a Földet!

A Föld napján, Debrecenben a Kölcsey Központ adott otthont a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület által immár harmadszor megrendezett nagyszabású szemléletformáló eseménynek, amelyre ismét meghívást kapott a Maradék nélkül program. Az eseményen 34 iskola 64 osztályából érkezett közel 1500 diák és tanár vett részt, akik a fenntartható fogyasztás témaköreit ismerhették meg interaktív előadások és kiállítás keretében.

Az előadások során két kollégánk párbeszéd formájában, interaktív módon dolgozta fel az élelmiszerhulladékok témáját, kiemelve a leggyakoribb tévhiteket és a hasznosítható praktikákat. A Debreceni Egyetem hallgatói és tanárai által előadott komolyzenei darabokkal színesített prezentációk különösen mély benyomást hagytak a résztvevőkben. Az előadások témái között szerepelt az élelmiszerpazarlás, a fenntartható divat és más kapcsolódó témák.

Az interaktív kiállítás részeként programunk standjánál a diákok megismerkedhettek a beltéri komposztálás lehetőségeivel egy „gilisztasimogató” állomáson keresztül, és a maradékmentő játékok során kreatív módon gondolkozhattak az élelmiszerek újra felhasználásról. A gyerekek kreativitását dobókockák segítségével mértük fel, ahol két véletlenszerűen dobott élelmiszerből kellett új receptötletet alkotniuk. A „Te mit csinálnál a maradék kenyérrel?” szavazótábla is nagy érdeklődésre tartott számot, ahol a kenyérmorzsa bizonyult a legnépszerűbb választásnak. Kiemelkedő sikert aratott a bevásárlólista memóriajáték, amely rávilágított a vásárlás megtervezésének fontosságára.

Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt! Reméljük, hogy nemcsak ezen a napon ünnepelhettük együtt a Földet, hanem valamennyien minden nap vigyázunk rá!

 

Kapcsolódó tartalmak

Az autógyárak is csökkentik az élelmiszerpazarlást

admin

Vissza a suliba: Uzsidoboz maradék nélkül

Maradéknélkül

Kerti party maradék nélkül

admin