Maradéknélkül

  • Főoldal
  • A programról
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Adatok, statisztikák
    • Szakmai partnereink és támogatóink
    • Kapcsolat
    • Segítségnyújtás
  • Mit tehetsz?
    • Tudj meg többet!
    • Mérlegen a valóság
    • Mutatjuk mit tehetsz!
    • Vidd hírét a programunknak!
    • Legyél a szuperhősünk, támogatónk!
  • Oktatási program
    • Az oktatási programról
    • Oktatási anyagok
    • Pályázatok, vetélkedők
    • Itt jártunk
  • Vállalkozásoknak
    • Élelmiszeripar
    • Kereskedelem
    • Vendéglátás, közétkeztetés
    • Civil szektor
    • Hogyan segíthetek?
  • Letölthető anyagok
    • Grafikák és kiadványok
    • Oktatási anyagok
    • Tudományos publikációk
    • Vállalkozásoknak
    • Videók
  • Cikkek
FacebookInstagramYoutube
Maradéknélkül
  • Főoldal

Szezonális 3. – Március

by Maradéknélkül2024.01.30.0362
Előző
Szezonális 2. – Február
Következő
Szezonális 4. – Április

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországon legtöbbet pazazrolt élelmiszerek 2021

Maradéknélkül2023.09.08.

Szezonális 12. – December

Maradéknélkül2024.01.31.

Magyarországon legtöbbet pazarolt élelmiszerek

Maradéknélkül2023.09.08.2023.09.08.

Kereső

Legfrissebb tartalmak

Menütervezés maradék nélkül kiadvány: Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen

Maradéknélkül2025.07.07.2025.07.08.
by Maradéknélkül2947

Milyen sajtokkal párosítsd a nyári gyümölcsöket?

Maradéknélkül2025.07.03.2025.07.14.
by Maradéknélkül2805

Áció, káció, MaKukáció!  – Hulladékgazdálkodási élménynapon jártunk

Maradéknélkül2025.06.20.2025.07.14.
by Maradéknélkül2807

Instagram

maradek_nelkul

Vedd fel a harcot az élelmiszerpazarlás ellen Te is!🍽️
@nebih_hun
@LIFEprogramme

⚡VILLÁMJÁTÉK⚡ 📖Legújabb kiadványunk, ⚡VILLÁMJÁTÉK⚡

📖Legújabb kiadványunk, a Menütervezés maradék nélkül megjelenését egy nyereményjátékkal is szeretnénk megünnepelni, amihez nem kell mást tenned mint:

1️⃣ Bekövetni a Maradék nélkül Instagram oldalát
2️⃣ Kedvelni a kiadvány megjelenésével kapcsolatos posztjainkat (eheti posztjaink)
3️⃣ És megírni kommentben, hogy neked mi a kedvenc ételed, amivel elkezdenéd a heti menü megtervezését

Bár nem feltétele a részvételnek, de megköszönjük, ha megjelölöd kommentben egy ismerősöd, akinek hasznos lehet kiadványunk!😇

📌A játékot 07.13-án vasárnap zárjuk és 3 szerencsés nyertes fogunk hirdetni, akiket egy-egy Maradék nélkül ajándékcsomaggal jutalmazunk!

📌Sorsolás: 07.14-én, hétfőn, a nyerteseket itt a poszt alatt kommentben fogjuk kihirdetni.

A játékszabályzatot és a kiadványt is megtaláljátok a bioban!

Hajrá!🍀

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás #Nyereményjáték #Jutalom #Sorsolás #Játék #Nyeremény
Tervezd meg az élelmiszerpazarlás csökkentésé Tervezd meg az élelmiszerpazarlás csökkentését!📝📉

Tegyél fel magadnak 5️⃣ kérdést, mielőtt nekiállnál megtervezni a jövő heti menüt, ezzel elősegítve a tudatos döntéshozatalt a konyhában (is)💡!

📖Legújabb kiadványunk, a Menütervezés maradék nélkül amellett, hogy segít megválaszolni ezeket a kérdéseket, számos gyakorlati tanácsot és tippet tartalmaz, hogy hatékonyan és pazarlásmentesen tudj dobozolni.

Ha érdekel a kiadvány, akkor kattints a bioban található linkre vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és elküldjük neked!

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Mi lehet a közös az indiai vajas csirkében, a t Mi lehet a közös az indiai vajas csirkében, a tzatzikiben és a palacsintában❓

A joghurt❗

✨A joghurt egy igazi jolly joker alapanyag, azaz nagyon sok ételben, nagyon sokféleképpen felhasználható az egyszerű joghurttáltól kezdve a húsok pácolásán át, egészen az indiai vajas csirkéig!

Szerinted mi a legjobb jolly joker összetevő?🧐 

👉Írd meg kommentben vagy vegyél részt ma ingyenes webináriumunkon és mondd el nekünk személyesen! 

📌💻A webináron a mi kedvenc jolly joker alapanyagaink mellett bemutatjuk a legújabb, Menütervezés maradék nélkül című kiadványunkat, ami a kezdő és rutinos dobozolóknak is hasznos lehet és segít, hogy fenntartható döntéseket hozzunk a konyhában!

Ha érdekel a mai esemény vagy beleolvasnál a kiadványba, kattints a bioban található linkre vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldjük az infókat! 

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Így fagyaszd le a maradék bolognai szószt!🍝❄️

Vagy bármilyen ételt, amiből esetleg túl sok készült vagy előre elkészítetted, hogy egy rohanós nap után ne kelljen nekiállni főzni!✅

👉Lapozd végig a posztot és ha szeretnél még hasonló tippeket olvasni, lapozz bele a Menütervezés maradék nélkül című legújabb kiadványunkba📖👀!

🔎A kiadványban számos tanácsot találtok, ami hasznos lehet azoknak, akik szeretnének fenntarthatóbb döntéseket hozni a konyhában, legyenek kezdő vagy rutinos dobozolók! 

📌A kiadványt egy ingyenes webinár keretében is bemutatjuk 07.10-én csütörtökön! Így ha a bolognai szósz fagyasztása mellett az is érdekel, hogy mennyi krumplit érdemes egy 4 fős adaghoz kifőzni, regisztrálj a bioban található linken - ahonnan a kiadványt is letöltheted - vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldjük az infókat! 

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Mennyi is egy adag?🤔🥘 ➗✖️A megfelelő Mennyi is egy adag?🤔🥘

➗✖️A megfelelő adagok meghatározása kulcsfontosságú az élelmiszerpazarlás csökkentésében. Egy átlagos felnőtt adagja például a natúr hússzelet (mint például csirkemell) esetében nyersen mérve 150 g, ehhez érdemes nagyjából 60-80 g szárazon mért rizst és 120 g salátát készíteni✅. Ez egy általános javaslat, ami hasznos lehet, ha több napra előre készítünk magunknak vagy másoknak ételt, de nyugodtan alakíthatjuk a mennyiségeket igényeink és elfoglaltságaink szerint. 

👉📖A Menütervezés maradék nélkül című legújabb kiadványunkban összeszedtük, hogy egyes alapanyagokból mennyit érdemes főzéskor felhasználni (olyan ételek esetében mint például a rakott krumpli vagy pörkölt), attól függően hogy gyermeknek vagy felnőttnek készül az étel.

De emellett számos tanácsot is találtok benne a tudatos menütervezéshez💡📝. Bátran ajánljuk a profi dobozolóknak, de azoknak is akik szeretnének fenntarthatóbb döntéseket hozni a konyhában és ezáltal csökkenteni az élelmiszerpazarlást🤗.

📌A kiadványt egy ingyenes webinár keretében is bemutatjuk 07.10-én csütörtökön! Így ha dobozolós tippjeink mellett azt is szeretnéd tudni, meddig maradhat a vasárnapi rakott krumpli a hűtőben, regisztrálj a bioban található linken - vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldjük az infókat!

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
🌟MENÜTERVEZÉS MARADÉK NÉLKÜL🌟 - megjele 🌟MENÜTERVEZÉS MARADÉK NÉLKÜL🌟
- megjelent legújabb kiadványunk!

Az új kiadvány egyszerre segíti azokat, akik szeretnének fenntarthatóbb szokásokat kialakítani a konyhában és a rutinos dobozolókat is. Számos hasznos tippet gyűjtöttünk össze a maradékok kreatív felhasználástól kezdve, a megfelelő mennyiségek meghatározásán át az ételek biztonságos tárolásáig.

🌍A kiadvány egyik legfontosabb üzenete, hogy már néhány apró változtatással is jelentős hatást gyakorolhatunk környezetünkre, pénztárcánkra és a fenntartható jövőre🥘♻️.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor lapozz bele az útmutatóba vagy gyere el ingyenes webinárunkra 📌július 10-én, csütörtökön 17:30-kor! 

A kiadványt és a webinár regisztrációs linkjét is megtalálod a bioban vagy írj kommentbe egy 💚 emojit és küldünk minden tudnivalót! 

#Nébih #Maradéknélkül #Mealprep #Kiadvány #Tipp #Tanács #Mutimiteszel #Fenntarthatóság #Dobozolás
Hogyan legyen a guacamole fenntartható?🧐 💡 Hogyan legyen a guacamole fenntartható?🧐

💡Használj zöldborsót!🫛

A lime, a friss petrezselyem és a lilahagyma hozza az avokádókrémtől elvárt frissességét, amit a zöldborsó íze csak még különlegesebbé (és fenntarthatóbbá) tesz! Nemcsak pirítóson, hanem chips mellett tálalva vagy burritoba tekrve is isteni!✨

Készítsétek el, amíg tart a zöldborsó szezonja!💚

📌Recept: 

250 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1 lime leve
2 ek. joghurt vagy tejföl
Fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem vagy koriander
Chili, só bors ízlés szerint

Főzzük puhára a borsót, majd az összes többi hozzávalóval együtt turmixoljuk krémesre. Egyből tálalhatjuk, a maradékot tegyük hűtőbe és 5 napon belül használjuk fel!

#Nébih #Maradéknélkül #Recept #Mutimiteszel #Receptötlet #Zöldborsó #Szezonális #Nyár #Nyárirecept
Most akkor a majonézt tegyem hűtőbe vagy ne❓😰

👉Ha benned is felmerült már ez a kérdés, akkor mai posztunk Neked szól! Érdemes elmenteni, hogy a legközelebbi hűtő- és kamratakarításnál is kéznél legyen!

Milyen élelmiszerek tárolására vagytok még kíváncsiak?🧐

#Nébih #Maradéknélkül #Tárolás #Hűtő #Kamra #Tipp #Tanács
NYÁRI GYÜMÖLCSÖK 🤝 SAJTOK 🔎Akár a tök NYÁRI GYÜMÖLCSÖK 🤝 SAJTOK

🔎Akár a tökéletes randikaját vagy egy baráti összejövetelhez a legjobb előételt keresed, a mai posztunk tuti segíteni fog!😏 Összegyűjtöttük, hogy szerintünk melyek a legjobb gyümölcs és sajt párosítások, és még néhány tippet is hoztunk, hogy biztosan maradandó ízélményben legyen részetek!🍑🧀

❗Csak egy rövid emlékeztető, mielőtt belevágnátok a sajttál készítésbe: a nyári melegben hamarabb romlanak az élelmiszerek, úgyhogy ügyeljetek arra, hogy ne tálaljatok fel egyből mindent, hanem inkább folyamatosan pótoljátok a csipegetős asztalt! Így az este szerzett emlékek másnap is szépek maradnak😌.

Ti melyik kombót fogjátok kipróbálni?👀

#Nébih #Maradéknélkül #Sajt #Gyümölcs #Sajttál #Előétel #Recept #Mutimiteszel #Receptötlet
☀️Júliusban szezonális☀️ ⏳Az év töb ☀️Júliusban szezonális☀️

⏳Az év több mint fele már eltelt! Ezt megünnepelhetjük (vagy elsirathatjuk) olyan szezonális finomságokból készült ételekkel mint a málnás tiramisu, barackos pite vagy cseresznyés piskóta!🍑🍒

🍅De továbbra is tombol a paradicsom- és paprikaszezon a házi lecsókhoz és a grillrácsra a padlizsán és cukkini mellett már a kukoricát is rápakolhatjuk!🌽😋

Ti milyen ételeket terveztek készíteni júliusban?👀
💬Írjátok meg kommentben!

#Nébih #Maradéknélkül #Július #Nyár #Júliusbanszezonális #Zöldség #Gyümölcs #Zöldséggyümölcs #Sütés #Sütésfőzés #Mutimiteszel #Nyárirecept #Recept
🍑🍒Júliusban szezonális🍒🍑 ⏳😳Az 🍑🍒Júliusban szezonális🍒🍑

⏳😳Az év több mint fele már eltelt! Ezt megünnepelhetjük🎉 (vagy elsirathatjuk💔) olyan szezonális finomságokból készült ételekkel mint a málnás tiramisu, barackos pite vagy cseresznyés piskóta!😋

De továbbra is tombol a paradicsom- és paprikaszezon a házi lecsókhoz és a grillrácsra a padlizsán és cukkini mellett már a kukoricát is rápakolhatjuk!🔥🌽

Ti milyen ételeket terveztek készíteni júliusban?👀
Írjátok meg kommentben!💬⬇️

#Nébih #Maradéknélkül #Július #Nyár #Júliusbanszezonális #Zöldség #Gyümölcs #Zöldséggyümölcs #Sütés #Sütésfőzés #Mutimiteszel #Nyárirecept #Recept
A nyári meleg jó, de nem a hűtőben!🌡️❌ A nyári meleg jó, de nem a hűtőben!🌡️❌

Tartsuk észben, hogy a hűtő megfelelő hőmérséklete 1-5 °C között van! Ha ennél magasabb vagy alacsonyabb az sajnos az élelmiszerekre is káros hatással van.

🤔Ti tudjátok hány fokos a hűtőszekrényetek? Írjátok meg kommentben!⬇️

#Nébih #Maradéknélkül #Hűtő #Hőmérséklet #Tipp #Tanács #Tárolás
Ugye te nem követed el ezeket a hibákat bevásá Ugye te nem követed el ezeket a hibákat bevásárláskor?😰🛒

👉Pörgesd végig a posztunkat, hogy megtudd, hogyan csökkentheted egy kevés odafigyeléssel már a sorok között is az élelmiszerpazarlást!😇💚

#Nébih #Maradéknélkül #Bevásárlás #Tipp #Tanács #Élelmiszerpazarlás #Fenntarthatóság #Hiba
Meddig jó a lejárt kukoricakonzerv?🌽🧐

👉A kukoricakonzerv minőségmegőrzési idővel rendelkezik, és a lejárat után akár még 12 hónapig is felhasználható. A termék felbontását követően azonban tegyünk fel néhány kérdést, hogy a kedvenc majonézes kukoricasalátánkat örömmel tudjuk majd fogyasztani.

❓Hogy mik ezek a kérdések? Lapozzátok végig a posztot, hogy megtudjátok!💡

#Nébih #Mardéknélkül #Kukorica #Konzerv #Lejáratidátum #Lejáratidátum #Tipp #Tanács
☀️👧GYEREKMENÜ - NYARALÓS KIADÁS👧☀️

🚙Amikor elutazunk valahova, akkor az étteremválasztás egy fontos kérdés lehet, hiszen sokan egyszerre szeretnénk finomat és helyit enni, hogy ezzel is közelebb hozzuk magunkat az adott hely kultúrájához. Azonban, amikor gyerekekkel utazunk felmerülhet az a probléma, hogy bár az étlapon jól hangzik az étel, előfordulhat, hogy az új, ismeretlen ízek tányérmaradékot eredményeznek😨🍛.

💡Mai posztunkban a problémára hoztunk egy megoldási javaslatot, bízunk benne, hogy jól jöhet majd a nyári utazások alkalmával!🗺️

Írjátok meg kommentben, ti szoktatok helyi különlegességeket kóstolni? Ha igen, mi volt az eddigi kedvenc fogás?👀🍝

#Nébih #Maradéknélkül #Tipp #Tanács #Tányérmaradék #Fenntarthatóság
Kövess minket

Közösségi oldalaink

fb logo
youtube logo
instagram logo
tiktok logo

Kapcsolat

1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 4.
1525 Budapest, Pf. 30.
E-mail: maradeknelkul@nebih.gov.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat

Agrárminisztérium logo

A program az Európai Unió LIFE programjának és az Agrárminisztérium pénzügyi hozzájárulásával valósul meg.

FacebookInstagramYoutube
@2025 - maradeknelkul.hu. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign
  • Főoldal
  • A programról
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Adatok, statisztikák
    • Szakmai partnereink és támogatóink
    • Kapcsolat
    • Segítségnyújtás
  • Mit tehetsz?
    • Tudj meg többet!
    • Mérlegen a valóság
    • Mutatjuk mit tehetsz!
    • Vidd hírét a programunknak!
    • Legyél a szuperhősünk, támogatónk!
  • Oktatási program
    • Az oktatási programról
    • Oktatási anyagok
    • Pályázatok, vetélkedők
    • Itt jártunk
  • Vállalkozásoknak
    • Élelmiszeripar
    • Kereskedelem
    • Vendéglátás, közétkeztetés
    • Civil szektor
    • Hogyan segíthetek?
  • Letölthető anyagok
    • Grafikák és kiadványok
    • Oktatási anyagok
    • Tudományos publikációk
    • Vállalkozásoknak
    • Videók
  • Cikkek
Maradéknélkül
FacebookInstagramYoutube
  • Főoldal
  • A programról
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Adatok, statisztikák
    • Szakmai partnereink és támogatóink
    • Kapcsolat
    • Segítségnyújtás
  • Mit tehetsz?
    • Tudj meg többet!
    • Mérlegen a valóság
    • Mutatjuk mit tehetsz!
    • Vidd hírét a programunknak!
    • Legyél a szuperhősünk, támogatónk!
  • Oktatási program
    • Az oktatási programról
    • Oktatási anyagok
    • Pályázatok, vetélkedők
    • Itt jártunk
  • Vállalkozásoknak
    • Élelmiszeripar
    • Kereskedelem
    • Vendéglátás, közétkeztetés
    • Civil szektor
    • Hogyan segíthetek?
  • Letölthető anyagok
    • Grafikák és kiadványok
    • Oktatási anyagok
    • Tudományos publikációk
    • Vállalkozásoknak
    • Videók
  • Cikkek