Hírek

III. Big Food Konferencia Budapesten

2017. szeptember 14-én került megrendezésre a III. Big Food Konferencia, amelynek a Lurdy ház adott otthont. A rendezvény fő témája az az új táplálkozási irányzat, amely a magyar fogyasztók körében is egyre inkább kezd teret nyerni. Több közelmúltban készült kutatás is bebizonyította, hogy a magyar emberek érdeklődése megnövekedett az egészséges élelmiszerek iránt.

 

Orvosok, dietetikusok, élelmiszermérnökök és az iparág más képviselői is képviseltették magukat a konferencián, hogy megvitassák többek között a fogyasztási szokásokhoz köthető betegségek kialakulását, megelőzését, az élelmiszeripari innovációkat, vagy éppen a fogyasztóvédelem kérdéseit. A rendezvényen az élelmiszerpazarlás kérdésköre is előtérbe került: Dr. Kasza Gyula ismertette a Maradék nélkül elnevezésű program legfontosabb tapasztalatait.

 

A konferencia végén kerekasztal beszélgetésre is lehetőség nyílt, amely során kötetlen formában lehetett véleményt formálni az előadásokon érintett témakörökben.

Kapcsolódó tartalmak

Az európai polgárok véleményét kérdezték az élelmiszerpazarlásról

lippail

Befőzési kisokos

admin

Hulladékgazdálkodás a nagyvilágban

admin