Hírek

Sauron szemével az élelmiszerpazarlás ellen

 

A 2019-es Ecomondo Expón ismerkedhettünk meg egy rendkívül egyedülálló kezdeményezéssel, amely igen jó eséllyel forradalmasíthatja az élelmiszer-előállítást. Jó hír, hogy ezzel a megoldással egészen biztosan nem ér többé kellemetlen meglepetés, amikor nagy ritkán dióhéjdarabkával találkozunk a süteményünkben.

 

Az XSpectra képes valós időben analizálni az anyagok fizikai és kémiai tulajdonságait, és olyan idegen testeket azonosítani, amelyeket a jelenleg alkalmazott technológiával nem veszünk észre, legyen az csupán egy hajszálnyi vastagságú idegen test egy dobozos üdítőitalban vagy egy konzervben.

 

Ez az innováció nagy könnyebbséget hozhat az élelmiszerek minőség-ellenőrzése terén, amelynek egyik közvetlen hozadéka a magasabb szintű fogyasztói elégedettség. És mivel a technológiának köszönhetően nem nagyobb tételeket, hanem csupán az egészen biztosan érintett termékeket kell eltávolítani a késztermékek közül, várhatóan sokkal kevesebb élelmiszerhulladék keletkezik majd az élelmiszeriparban.

 

További infókért nézzétek meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=fS4iVayhvCY

Kapcsolódó tartalmak

Együttműködés a Wageningen Egyetemmel

admin

Viszkok Fruzsi és Széll Tamás pazarláscsökkentő tippjei

Maradéknélkül

Vegyél számba!

admin