Hírek

Minden ötödik kilogramm élelmiszer a kukába kerül: te mennyivel járulsz hozzá?

Ötödik alkalommal hirdeti meg háztartási élelmiszerhulladék felmérését a Maradék nélkül program. A program munkatársai október 16-ától várják az önkéntesek jelentkezését, akik vállalják, hogy egy héten át naplózzák, mennyi élelmiszer kerül a kukába otthonukban.

Hogyan zajlik a mérés? 

A mérésbe bevont háztartásoknak egy héten keresztül tételesen rögzíteniük kell a háztartásukban keletkező élelmiszerhulladékok tömegét gramm pontossággal. Ezt online felületen vagy papír alapon is lehet végezni.

A mérés bármely egybefüggő 7 napon elvégezhető a mérési időszakban, amely november 10-től december 17-ig tart.

Hogyan tudsz részt venni a felmérésben?

A háztartási élelmiszerhulladék felmérésben való részvételre az alább elérhető regisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni. A meghirdetést követő két hétben fogadjuk és dolgozzuk fel a regisztrációkat. A regisztrált résztvevőket november első két hetében keressük meg a részletes teendőkkel és az ajándékcsomag átvételével kapcsolatban.

Mit kaphatsz cserébe?

A felmérésben résztvevő háztartások olyan tapasztalatra tesznek szert, amely segítségével nemcsak a környezetüket, de a pénztárcájukat is kímélhetik. Továbbá lelkesedésüket Maradék nélkül ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Segítsetek nekünk összeállítani ismét Magyarország háztartási élelmiszerhulladék körképét, hogy lássuk, hogyan tehetünk még többet az élelmiszerpazarlás csökkentéséért!

Kapcsolódó tartalmak

Holland fogyasztói felmérés – milyen a jó élelmiszerjelölés?

admin

Gondolkodjunk maradék nélkül ismét a Derkovitsban!

Maradéknélkül

Húsvét maradék nélkül? Lehetséges!

Maradéknélkül