Hírek

Zöld Lépések a Bródyban: Élelmiszerpazarlás elleni harc a gimnázium falai között

Az Újpesti Bródy Imre Gimnázium adott otthont Maradék nélkül foglalkozásunknak, amelyet a Fenntarthatósági Témahét keretében tartottunk meg 2024. április 24-én. Az órákon a 9.DÁ és a 10.M osztályok diákjai és tanárai – összesen 44 tanuló és 3 pedagógus – vettek részt aktívan.

A foglalkozás középpontjában az élelmiszerpazarlás állt. Nemcsak a probléma súlyosságára világítottunk rá statisztikai adatok segítségével, hanem konkrét megelőzési lehetőségeket is bemutattunk. Kiemelten foglalkoztunk az élelmiszerbiztonsági szempontokkal, és az ezzel kapcsolatos tévhitek eloszlatásával is, ami izgalmas vitákhoz vezetett az osztályokban. Az órák végén online kvízzel mérhették össze a résztvevők, ki mennyi ismeretre tett szert a gyorsan elröppenő 45 perces óra alatt. A legügyesebbek ajándékkal távozhattak.

Nem a Maradék nélkül foglalkozás volt az egyetlen alkalom, amikor szó esett az élelmiszerpazarlásról, ugyanis az újpesti suliban egész héten ezzel a témával foglalkoztak. Az iskolai környezet maga is inspiráló volt: a folyosókon és a lépcsőházak mentén elhelyezett figyelemfelkeltő és kreatív installációk még inkább ráirányították a figyelmet az élelmiszerpazarlás témájára, amelyekről képeket is megosztunk cikkünk galériájában. Emellett a diákok maradékmentő főzős foglalkozáson is részt vehettek, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhettek az élelmiszer újrahasznosításának módjairól.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az Újpesti Bródy Imre Gimnázium tanárai és diákjai ennyire mélyrehatóan és gyakorlatias megközelítésben vették kezükbe ezt a fontos ügyet. A látogatásunk alatt tapasztalt elkötelezettség és kreativitás méltó példája annak, hogy az oktatás milyen hatékony eszköz lehet a fenntarthatósági célok elérésében.

Kapcsolódó tartalmak

Idd a kávéd „eredeti” csomagolásából

admin

Tökéletlen zöldségeket a boltok polcaira!

admin

Maradék nélkül az irodában is

Maradéknélkül