HírekItt jártunk

„Maradék nélkül” immár a gyerekeknek is!

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, 2018. március 21-én egy sajtótájékoztató keretében ismertette a Nébih komplex oktatás-képzési programját. Az eseményen az általános iskolásoknak szánt „Maradék nélkül” tananyag is bemutatkozhatott a IX. kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában.

 

Zsigó Róbert elmondta, hogy a Nébih általános iskolai programja két területet ölel fel, amelyek egyike a most bemutatásra kerülő „Maradék nélkül” programelem. A Program keretében született ismeretterjesztő kiadvány (http://maradeknelkul.hu/oktatasi-segedanyagok/) olyan gyerekek számára is könnyen befogadható ismeretanyagot sorakoztat fel, amelyek alkalmazásával saját háztartásukban is csökkenthető az élelmiszerpazarlás mértéke.

 

Csutár Andrea, a programhoz csatlakozó általános iskola képviseletében saját tapasztalatai alapján is megerősítette a gyermekkorban történő szemléletformálás fontosságát.

 

A Maradék nélkül iskolai program keretében Szakos Dávid tartott előadást 6. osztályos gyerekeknek. Az óra rendkívül interaktív volt. Mindenkinek volt már saját tapasztalata a témában. Az egyik kislány meg is cáfolta az előadó egyik gondolatát, miszerint a narancshéj egy nem elkerülhető élelmiszerhulladék. Édesapja olasz származású, így náluk a narancshéj kandírozott formában minden esetben elfogyasztásra kerül. De megemlíthetnénk azt a kislányt is, aki elárulta nekünk, hogy náluk a családfő mindig felhívja a figyelmet a hűtőszekrényben elfekvőben lévő élelmiszerek elfogyasztásának fontosságára.

 

Ezekből az előadásokból mi is mindig újat tanulunk. Izgatottan várjuk az újabb tapasztalatokat!

Kapcsolódó tartalmak

Maradék nélkül és Ételt csak okosan! bemutató órák Csornán

admin

Húsvéti dekoráció inspiráció tojáshéj hasznosítással

Maradéknélkül

Bátmonostor óvodásai bekapcsolódtak rajzpályázatunkba

admin