HírekItt jártunk

Környezetvédő várvédők: egri diákoknál járt a Maradék nélkül program csapata

Az anyák napját követő hétfőn Egerbe látogattunk. A Heves Megyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9-11. osztályos tanulóival beszélgettünk az élelmiszerpazarlásról, míg végzős diáktársaik a magyar érettségin adtak számot tudásukról.
A témára a statisztika áttekintésével hangolódtunk rá, amelyet mindkét csoport meghökkenéssel fogadott. Ez megalapozta, hogy az óra második felében érdeklődéssel kövesse mindenki a legfontosabb ismereteket és tippeket, amelyek segítenek csökkenteni a mindennapokban az élelmiszerpazarlást.
A hallgatóság soraiban kereskedelem tagozatos tanulók foglaltak helyet, ezért külön kitértünk arra, hogy nemcsak fogyasztóként, hanem élelmiszer- vállalkozóként is mérsékelhetjük az élelmiszerláncban termelődő élelmiszerhulladék mennyiségét. Olyan gyakorlatias tippeket gyűjtöttünk össze, amelyeket később a munkájuk során is hasznosíthatnak majd. Például az élelmiszerhulladék mennyiségének nyomonkövetése, a termékismeret fontossága, a hűtőlánc fenntartása, vagy az innovatív startupokkal és karitatív szervezetekkel való együttműködés kialakítása.
A foglalkozást az ismeretek elmélyítése érdekében Kahoot kvízzel zártuk, ahol még a legnehezebb kérdésekre is szinte csak helyes válaszok érkeztek.

 

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Újabb elemmel bővült a Nébih Oktatási Programja

admin

Szakmai rendezvény az étkezdei élelmiszerpazarlás csökkentéséért

Maradéknélkül

Komposztünnep 2023

dorkoa