HírekItt jártunk

Gondolkodjunk maradék nélkül ismét a Derkovitsban!

A Fenntarthatósági Témahét alkalmat teremtett, hogy ismét ellátogassunk a budapesti VI. Kerületi Derkovits Gyula Általános Iskolába. A mostani látogatás alkalmával a 6. osztályosok hallgathatták meg az élelmiszerhulladékokkal és élelmiszerpazarlással foglalkozó előadásunkat.

A foglalkozások során áttekintettük az alapfogalmakat és bemutattuk a statisztikai adatokat. A diákokat is megdöbbentette, hogy mennyire sok élelmiszer megy kárba világszerte, és milyen környezeti és társadalmi következményekkel jár ez a jelenség. Ezt követően sorra vettünk néhány praktikus tippet és trükköt, amelyek segíthetnek az élelmiszerpazarlás csökkentésében. Kiemeltük például a tudatos vásárlás fontosságát, a megfelelő tárolási módszereket és a maradékok kreatív felhasználásának lehetőségeit.

A korábbi látogatásunk során szerzett tapasztalataink alapján nem lepődtünk meg, hogy a felsős diákok is lelkesedéssel és érdeklődéssel fogadtak minket. Az órák alatt mindig volt, aki hozzá szeretett volna szólni a témához. Nem volt ismeretlen a téma a diákok számára: minifelmérésünkből kiderült, hogy a gyerekek kb. harmada komposztál otthon családjával, sőt többen ismerték már a hulladékpiramist is. Az előadás után páran odajöttek hozzánk, hogy feltegyék további kérdéseiket.

Köszönjük a meghívást és az aktivitásotokat! Bízunk benne, hogy az elhangzottak inspirálnak majd benneteket, hogy a későbbiekben is odafigyeljetek az élelmiszerpazarlás csökkentésére.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos kérdés: Te mennyit pazarolsz?

admin

Nem tudod, mit kezdj néhány hátra maradt gyümölccsel vagy zöldséggel? Ez az app megkönnyítheti a dolgodat!

admin

Projekthét a Hunfalvyban: Éhezés…Miért?

Maradéknélkül