Hírek

Menzás szakmai programon a Maradék nélkül

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Menza Közétkeztetési Munkacsoportja immáron nyolcadik alkalommal, szeptember 6-7. között rendezte meg kétnapos gasztronómiai fesztiválját, intézményei élelmezéssel foglalkozó mintegy 150 munkatársa részére. Az eseményre idén a Maradék nélkül program munkatársai is meghívást kaptak szakmai előadóként.

Az első nap előadássorozata során a Maradék nélkül programot Lippai Laura mutatta be, kiemelve a program eddigi eredményeit és törekvéseit. Ismertette a Maradék nélkül Vendéglátás és közétkeztetés ágazat számára kidolgozott útmutatóját is. Az útmutató célja, hogy gyakorlati tanácsokkal segítse a vendéglátóipar és a közétkeztetés területén dolgozókat az élelmiszerhulladék csökkentése érdekében. Az előadása végén az érdeklődők egy kérdőívet is kitölthettek, amelyben visszajelzést adtak a menzai élelmiszerpazarlással kapcsolatos tapasztalataikról, és Maradék nélkül plakátot igényelhettek intézményeik számára.

Dr. Szakos Dávid az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) munkatársa bemutatta az élelmiszerhulladékok felmérésének és csökkentési lehetőségeinek tapasztalatait. Az előadása rávilágított a nemzetközi és hazai élelmiszerhulladék adatokra, valamint azokra a módszerekre, amelyekkel hatékonyan lehet mérni és elemezni a keletkező élelmiszerhulladékot, akár a közétkeztetésben is.

A nap további részében a résztvevők hallhattak még a fermentálás alapvető ismérveiről és a 60 év feletti korosztálynál jelentkező táplálkozás eredetű megbetegedésekre vonatkozó dietoterápiás javaslatokról.

Köszönjük a meghívást!

Kapcsolódó tartalmak

Maradék nélkül a Veres Pálné Gimnázium diákjaival

Maradéknélkül

Pedagógiai napok eseménysorozata

admin

TÉT Platform Egyesület kerekasztala a fenntartható élelmiszerfogyasztásról

admin