Kinél ne fordult már elő, hogy akármilyen nagy gonddal is készítettük, a végén mégis megrepedt a bejgli?
Szerencsére az ilyen konyhai balesetekre is van megoldás! Ezúttal egy kedves követőnk, Csordás Tímea ötletét hoztuk el Nektek. Az újragondolt recept nemcsak a bejglik megmentésére szolgál, de a szezonális birsalmát és egy igazi hungarikumot, a pálinkát is tartalmazza az igazán különleges ízekért.
- Birsalma előkészítése
Vágjuk a birsalmát vékony szeletekre, és főzzük félkeményre annyi vízben, amennyi ellepi, 4 evőkanál cukorral és 1 rúd fahéjjal ízesítve.
2. Bejgli és aszalt szilva előkészítése
Vágjuk a bejglit kb. 1 cm vastag szeletekre. Vajazzunk ki egy sütőformát, és rétegezzük bele a bejglit, a birsalmát, valamint az aprított aszalt szilvát.
3. A tejszínes keverék
Forraljunk fel kb. 300 ml tejszínt vaníliával és egy rúd fahéjjal, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk lefedve 5 percig állni. Közben keverjük össze a tojásokat a pálinkával és 10 dkg cukorral. Szűrjük le a tejszínt, és lassan csurgassuk hozzá a tojásos keverékhez.
4. Sütés
Öntsük a tejszínes keveréket a formában lévő bejglire, és hagyjuk 30 percig pihenni, hogy jól megszívja magát. Helyezzük a formát egy mély tepsibe, és öntsünk köré forró vizet, hogy a forma feléig érjen. Süssük 40–45 percig, amíg a puding besűrűsödik.