Hírek

Átadták az OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjakat

 

2019. szeptember 26-án, a 79. OMÉK első napján azok az élelmiszervállalkozások vehették át az Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjat, amelyek élelmiszerpazarlás mérsékléséért folytatott tevékenysége példaértékű.

 

A díjazott vállalkozások tevékenysége tükrözi a Nébih Maradék nélkül programja által is azonosított főbb élelmiszerpazarlást csökkentő alapelveket: a hatékony készletgazdálkodás folyamatos fejlesztése és a vásárlói szemléletformálás mellett élelmiszerfeleslegük adományozása révén kiemelt figyelmet szentelnek a rászorulók és az állatvédelmi szervezetek támogatásának is. Az élelmiszer-előállítás kategóriában az előállítás során keletkező melléktermékek felhasználása is pozitív elbírálásban részesült.

 

A díjazottak:

OMÉK 2019 Élelmiszerpazarlás megelőzéséért Díj – Élelmiszer-előállítás

PEIBA Termelő és Kereskedő Kft., termék: Pepo Papa – a tiszta tökmagolaj

 

OMÉK 2019 Élelmiszerpazarlás megelőzéséért Díj – Élelmiszer-kereskedelem

  1. helyezett: Tesco-Global Áruházak Zrt.
  2. helyezett: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
  3. helyezett: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

 

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

Kapcsolódó tartalmak

Ötletverseny az élelmiszerpazarlás ellen

admin

FOODRUS záró konferencia: innováció, együttműködés és fenntartható megoldások a jövő élelmezési rendszerei számára

Maradéknélkül

Nagyvilági kezdeményezések 1.

admin