Hírek

#reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer

 

A Maradék nélkül ismét lehetőséget kapott arra, hogy egy szakmai konferencián mutassa be a program eredményeit. A 2019. szeptember 11-én megrendezett #reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer rendezvényen számos az élelmiszerpazarlás csökkentésével foglalkozó előadás kapott helyet. A konferencia apropója a nemrégiben lezárult Strefowa projekt, amely öt közép-európai ország együttműködésével valósult meg, és hazai oldalról a Bay Zoltán Kutatóintézet, valamint a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. vett részt benne.

 

Ezen túlmenően a hallgatóság betekintést nyerhetett abba, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak az élelmiszerpazarlás csökkentésére az élelmiszerlánc különböző területein: a vendéglátásban, az élelmiszeriparban, a csomagolásgyártásban, de a civil oldal szerepe is bemutatásra került.

 

A Maradék nélkül program eredményei közül elsősorban a gyermekeket célzó oktatási tevékenységeinket emeltük ki, de a nyári Heraklion tudományos konferencián először ismertetett viselkedési modell főbb megállapításait is bemutattuk.

 

További információkért látogasson el az alábbi honlapra: https://kszgysz.hu/rendezvenyek/szovetsegi-rendezvenyek/reducefoodwaste-a-megmentheto-elelmiszer

 

Kép forrása: https://kszgysz.hu/

Kapcsolódó tartalmak

Vissza a suliba: Uzsidoboz maradék nélkül

Maradéknélkül

Ismét táborba látogattunk

admin

Húsvét a skanzenben

Maradéknélkül