HírekJó gyakorlatok

Okoskonyha Szingapúrban

A Sofitel Singapore Sentosa Resort & Spa egyik éttermébe olyan figyelő rendszer telepítettek, amely segítségével megbecsülhetővé vált az élelmiszerpazarlás mértéke. A telepített rendszer egy, a hulladékgyűjtő aljára szerelt mérlegből és egy érintőkijelzős monitorból áll. A konyhán dolgozók − mielőtt bármit is kidobnának a szemétbe − kiválasztják a kijelzőn a kidobásra szánt étel típusát, ezt követően a mérleg leméri a hulladék mennyiségét, a program pedig kiszámolja az adott étel kidobásából származó veszteséget. A konyha személyzete így minden nap friss információkhoz jutva optimalizálni tudja a mindennapos rendeléseket, ezáltal az elkészítendő ételek mennyiségét is. A telepítés után az étterem 2-4%-al csökkenteni tudta az élelmiszerhulladékok mennyiségét.

Kapcsolódó tartalmak

TÉT Platform Egyesület kerekasztala a fenntartható élelmiszerfogyasztásról

admin

Lőrinc és a dinnye esete

Maradéknélkül

Folytatódik az Oktatási Program: napközis táborban jártunk

admin