Hírek

Maradék nélkül a Sziget fesztiválon

 

2019. augusztus 7. és 13. között a Sziget fesztivál érdeklődői ismerhették meg a Maradék nélkül programot a Deák Tibor Szakkollégium Civil Sziget sátrában. A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium lelkes tagjai számos interaktív feladat és előadás keretében ismertették meg a résztvevőket az élelmiszerpazarlás problémájával, a szelektív hulladékgyűjtés és komposztálás fontosságával. Online kitölthető kvíz formájában a vállalkozók számot adhattak az élelmiszerpazarlással kapcsolatos tudásukról, illetve játékos memóriakártya segítségével mélyíthették el a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat.

 

 

Emellett a sátorhoz látogatók sokszínű információhoz juthattak a Szakkollégium tagjaitól arra vonatkozóan, hogy milyen apró trükkökkel tehetnek a fenntarthatóbb jövőért és hogyan tudják csökkenteni a háztartásukban keletkező élelmiszerhulladékok mennyiségét. A saját életük során alkalmazott praktikákat egy táblára is felírhatták, ezzel további ötleteket adva az arra sétálóknak.

 

 

A Szakkollégium tagjai egy kérdőíves felmérés keretében kérdezték a látogatókat a Sziget fesztivál kapcsán felmerülő, élelmiszerpazarlással kapcsolatos problémáikról. Arra is kíváncsiak voltak, hogy a látogatók szerint mit tehetnek a szervezők annak érdekében, hogy kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen. A válaszként beérkezett ötletek továbbításra kerülnek a Sziget fesztivál szervezői felé, amelyek reményeink szerint hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő években valóban csökkenjen a fesztivál során keletkező élelmiszerhulladék mennyisége.

Kapcsolódó tartalmak

BGE – Maradék nélkül: Közösen az élelmiszerpazarlás ellen!

lippail

Konyhamérlegünkön a szemét!- A Maradék nélkül kihívás elkezdődik

admin

Dániában egy nőnek köszönhetően a kidobott élelmiszerek mennyisége 25%-al csökkent

admin