Hírek

Augusztus 31-ig lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjára

 

Az élelmiszerpazarlásukat eredményesen csökkentő megoldásokkal, jó gyakorlatokkal pályázhatnak 2021. október 7-10. között megrendezésre kerülő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „OMÉK Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjára” 2021. augusztus 31-ig lehet jelentkezni, két kategóriában: az élelmiszer-előállítás és az élelmiszerkereskedelem területén is díjazzák az élelmiszerpazarlás csökkentésére törekvő vállalkozásokat.

 

Magyarországon becslések szerint 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente. Ennek az árutömegnek az előállítására, szállítására fordított erőforrások, valamint a megsemmisítés jelentősen terhelik környezetünket. Maradék nélkül programunk fókuszában a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladékok csökkentése áll, de a pazarlás csökkentéséhez az élelmiszerlánc összes szereplőjének összefogása szükséges. Ezzel a díjjal is a közös felelősség fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a hivatal.

 

A Nébih szeretné a közvéleménnyel megismertetni az élelmiszerpazarlás visszaszorítására törekvő hazai szervezeteket és jó gyakorlatokat, ezért a pályázaton a legeredményesebb, leginnovatívabb élelmiszerpazarlást csökkentő megoldást bemutató szervezeteket az „Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjjal” jutalmazza. Az OMÉK kiállítói pályázatukat 2021. augusztus 31-ig adhatják le a maradeknelkul@nebih.gov.hu e-mail címre.

 

A részletes pályázati kiírás elérhető az OMÉK weboldalán.

 

Korábbi évek díjazottjai: http://maradeknelkul.hu/2019/10/01/atadtak-az-omek-elelmiszerpazarlas-megelozeseert-dijakat/

Kapcsolódó tartalmak

Maradék nélkül plakáttervező pályázat 2024: Kukába az élelmiszerpazarlással!

Maradéknélkül

Biztonságos törődés: Hol adható le az élelmiszer-adomány?

Maradéknélkül

Minden csepp számít

admin