Elindítottunk egy szuper együttműködést Vitális Lillával, amelynek keretén belül, minden hónapban egy különleges recepttel jelentkezünk, amelyet Lilla állít össze az adott szezon legfrissebb, legízletesebb zöldségeinek felhasználásával. Célunk, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk be, milyen sokoldalúan és egészségesen használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
Az augusztus hónap főszereplője a cukorborsó.
Az uborka az egyik olyan zöldség, ami tényleg csak szezonban jó, nem is érdemes máskor venni, ilyenkor a legfinomabb! Vannak nagyon kedvelt uborka saláta receptek, most egy kicsit újabb verziót hoztunk nektek, kiemelve a zöldség minden jó tulajdonságát. Mivel semleges íze van leginkább, nagyon sok kombinációval jó.
Fancy uborkasaláta:
Hozzávalók 2 főre:
✨1 kígyóuborka
✨1 kis fej lila vagy salotta hagyma
✨2 ek feta morzsolva
✨2 ek magozott kalamata olajbogyó
✨só
✨2 ek ropogós chili olaj vagy csípős szósz
Nagyon egyszerű a recept: megmossuk az uborkát, a magjait kiskanállal kiszedjük és 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A lilahagymát hajszálvékonyra szeleteljük és egy csipet sóval hagyjuk állni 5-10 percet. Az olajbogyót rusztikus darabokra vágjuk. Tálalásnál az uborkára szórjuk a fetát, hagymát, olajbogyót és meglocsoljuk a chili olajjal.
A legjobb köret egy szelet hús mellé, de mehet rá egy konzerv tonhal vagy főtt tojás is. Tökéletes nyári sali.