Angliában kiemelkedő ütemben bővül az elvitelre kérhető kávékkínálata, ez pedig értelemszerűen együtt jár az eldobható kávéspoharak számának emelkedésével. Ezek a kávéspoharak sajnos rendkívül nehezen újrahasznosíthatók, így csupán 1%-uk esik át ezen az eljáráson. A hírek szerint az ebből származó hulladék növekedésének visszaszorítására közvetett eszközként Angliában hamarosan bevezethetik a „tejeskávéadót”.
Ezen felül a problémára alternatív megoldást jelenthet az olasz Lavazza által megalkotott fogyasztható kávéscsésze. A csésze kekszből készül, amelyet a kávé elfogyasztása után gond nélkül megehetünk. Annak érdekében, hogy a forró ital ne melegítse át a „poharat”, cukormázat rétegeznek a csésze belső falára, amely ráadásképp kissé meg is édesíti a keserű italt.
Az ehető csészét a Sardi Innovation (https://www.sardi-innovation.com/portfolios/portfolio-4/) együtt fejlesztette ki Lello Parisi cukrásszal és a Lavazza csapatával. Az omlós piskótát egyedi formákban sütik ki, ezt mutatja be az alábbi videó: https://www.youtube.com/embed/Meq532sW1vw.
Források:
http://www.love-green.de/themen/recycling-und-muell/nach-gebrauch-einfach-aufessen-id11791.html
Képek forrása: https://www.sardi-innovation.com/portfolios/portfolio-4/
http://www.lavazza.de/de/coffee-passion/training-center/coffee_design/gallery_overlay_prodotti/06_cookie-cup.html