HírekSzezonális szerelemVáltozatosan varázslatosVegyél számba!

Júniusban szezonális

Érdemes kihasználni a szezon adta csemegéket, amelyek általában finomabbak, frissebbek és magasabb tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a szezonon kívüli gyümölcsök és zöldségek. További előnye a szezonális alapon való vásárlásnak, hogy általában kedvezőbb áron juthatunk hozzá a termékekhez, nem mellesleg támogatjuk ezzel a hazai termelőket.

Ami miatt pedig mi is foglalkozunk vele, hogy a szezonális termékekre kincsként tekintünk, minden falatot, ízt kiélvezünk, mivel nem szokványos, nem mindennapi. Ezért sokkal jobban odafigyelünk arra is, hogy egy falat se maradjon, minél kevesebb kerüljön a kukába, és hogy a legtöbb részét felhasználjuk mihamarabb az adott gyümölcsnek, zöldségnek.

A június számos zamatos finomságot kínál számunkra. Az eperszezon javában pörög, a szedd magad akciókkal és a számos egyéb lehetőséggel, széles körben elérhető a magyar eper.

Kiélvezhetjük az utolsó alkalmakat amikor még lehet spárgát kapni! Mindenképpen éljünk a lehetőséggel, ha találunk spárgát, mert az év hátralévő részében már nem lesz rá alkalmunk frissen és zsengén hozzájutni.

Hasonló a helyzet a rebarbarával is, amit kompót vagy sütemény formájában ismerhetünk, ezt a zöldséget is érdemes még addig beszerezni míg kapható, mert rövid szezon jellemzi. Az eperrel remek párost alkotnak!

Még nem kapható magyar görögdinnye, de a sárgadinnye szezon pár héttel előbb érkezik, így június második felében már megtalálhatjuk a boltokban, piacokon a magyar sárgadinnyét!

Az újburgonya szezonja májustól júliusig tart, így érdemes ebben az időszakban ezt vásárolni a sima burgonya helyett. Héjában sütve remek köretet készíthetünk belőle, figyeljünk rá, hogy alaposan mossuk és körömkefével sikáljuk meg az előkészítés során.

Már vásárolhatunk cseresznyét és meggyet június második felétől! Érdemes ebben az esetben is kihasználni a szedd magad akciókat, így sokkal kedvezményesebben hozzájuthatunk ehhez a két gyümölcshöz.

A sárgabarack szezon június végével indul és júliusban tart a főszezon, de érdemesnek tekintettük megemlíteni, mivel nagy népszerűségnek örvend itthon ez a csonthéjas gyümölcs.

Utolsóként szeretnénk kiemelni a bodzavirágot, amiből előszeretettel készítünk szörpöt, de beletehetjük különböző mártásokba, díszíthetjük vele a tányért, illetve süteményekbe is belesüthetjük. Mindenképp szedjük, vásároljuk addig, míg nem virít el mert a koranyári időszak elengedhetetlen gyöngyszeme.

Kapcsolódó tartalmak

Fenntarthatóság a középpontban

admin

Komposzt játékok kicsiknek és nagyoknak

admin

Használt sütőolaj mint üzemanyag

admin