HírekMaradékmentő receptekPraktikák

Ha a karácsony egy reggeli lenne, almaszószos granola lenne

Ha a karácsony egy reggeli lenne, akkor biztos ez az almaszószos granola lenne, aminek receptjét megtaláljátok cikkünkben.

Ahogy az eddig megosztott karácsonyi receptjeink, úgy ez is megállja a helyét a saját asztalunkon és ajándékként is.

Hozzávalók:

  • 250 g zab
  • 100 g dió
  • 60 g mogyoróvaj
  • 100-150 g méz – ízlés szerint
  • 1 fej alma
  • 1 csipet só
  • Fűszerek: fahéj szegfűszeg, szerecsendió
  • Aszalt gyümölcsök (áfonya, szilva)

Elkészítés:

Almaszósz:

Az almaszósz elkészítésével kezdjük a receptet. Ehhez kockázzunk fel egy nagyobb almát, tegyük egy kis lábasba és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük meg, majd főzzük 15-20 percig, amíg az alma megpuhul. A megfőtt almákat turmixoljuk le, várjunk egy keveset, amíg kihűl és kész is.

Extra tipp: az almaszósz kiváló alapanyaga lehet süteményeknek, palacsintáknak vagy akár önmagában, kenyérre, kekszre kenve is nagyon finom!

Granola:

Az almaszószhoz adjuk a mézet és a mogyoróvajat, ezekből egy egynemű masszát keverünk, amivel bevonjuk az összeöntött zabot és a magvakat. Ezt az egészet tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és terítsük szét rajta. Süssük kb. fél óráig 150 fokon, vagy amíg megpirul. Közben egyszer-kétszer kavarjuk át, hogy ne égjen meg a granola.

Ha kész, keverjük hozzá az aszalványokat és már fogyasztható vagy csomagolható is a karácsonyi granolánk.

Kapcsolódó tartalmak

Élelmiszerbiztonság, élelmiszerpazarlás: kéz a kézben jár

admin

Megmaradt főtt hús újragondolva

admin

Dübörög a táborszezon: ezúttal Kecskeméten jártunk

admin