A karácsony egyik elengedhetetlen eleme a mézeskalács. Cikkünk egy mézeskalácsos szirupot rejt, hogy ne csak kekszként élvezhessünk ezt az édességet, hanem forró italainkban, palacsintán leöntve vagy akár egy tál forró zabkásán is.
Hozzávalók:
- 500 ml víz
- 80 g kristálycukor
- 80 g barna cukor
- 2 fahéjrúd
- 5 cm friss gyömbér (hámozva, szeletelve)
- 2 csillagánizs
- 1/2 rúd vanília
- 10 szem szegfűszeg
- 6 szem szegfűbors
Elkészítés:
Minden hozzávalót öntsünk egy lábosba, forraljuk fel és főzzük közepes lángon 20 percig. Közben kavargassuk, hogy ne égjen meg a cukor.
Ha kihűlt már fogyaszthatjuk vagy csomagolhatjuk is!
A recept ezúttal Romics Bea Instagram oldaláról (szotyi_creations) származik.