HírekMaradékmentő receptekPraktikák

Karácsonyi mézeskalácsos szirup

A karácsony egyik elengedhetetlen eleme a mézeskalács. Cikkünk egy mézeskalácsos szirupot rejt, hogy ne csak kekszként élvezhessünk ezt az édességet, hanem forró italainkban, palacsintán leöntve vagy akár egy tál forró zabkásán is.

Hozzávalók:

  • 500 ml víz
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g barna cukor
  • 2 fahéjrúd
  • 5 cm friss gyömbér (hámozva, szeletelve)
  • 2 csillagánizs
  • 1/2 rúd vanília
  • 10 szem szegfűszeg
  • 6 szem szegfűbors

Elkészítés:

Minden hozzávalót öntsünk egy lábosba, forraljuk fel és főzzük közepes lángon 20 percig. Közben kavargassuk, hogy ne égjen meg a cukor.

Ha kihűlt már fogyaszthatjuk vagy csomagolhatjuk is!

A recept ezúttal Romics Bea Instagram oldaláról (szotyi_creations) származik.

Kapcsolódó tartalmak

FOODRUS záró konferencia: innováció, együttműködés és fenntartható megoldások a jövő élelmezési rendszerei számára

Maradéknélkül

Nyereményjáték az Európai Hulladékcsökkentési Héten

Maradéknélkül

Csatlakozz a Maradék nélkül program fiatalos csapatához!

Maradéknélkül