Hírek

Komposzt játékok kicsiknek és nagyoknak

 

A Nébih Oktatási Nagyköveti Programjának keretében az egyik jelölt különleges játékokkal hívta fel a figyelmet az élelmiszerpazarlás megelőzésére. Az Érdi Bolyai János Általános Iskola 860 diákja az alapoktól kezdve ismerhette meg az élelmiszerpazarlás témakörét, amelynek szerves részét képezi a komposztálás folyamata is. Ez utóbbi csinyját-binyját a pedagógus szerette volna játékos formában is bemutatni a gyerekeknek, így két különböző nehézségű játékot is készített.

 

Az 1-2. évfolyamosainak a Komposzt dominó elnevezésű játékot készítette, amely a klasszikus domino szabályait követi. Számok helyett azonban a gyerekek komposztálható élelmiszerhulladékok illusztrációit párosíthatják, míg a 3-4. osztályosok, valamint a felső tagozatos diáksereg számára a Komposzt falatozó névre hallgató kreatív társasjátékot alkotta meg, amely segítségével megtanulhatták, hogy mely élelmiszertípusok dobhatók a komposztra, illetve melyek nem.

 

Mivel a megalkotott játékok nagy sikert arattak a diákok körében, így minden pedagógust arra biztatunk, hogy – amennyiben idejük engedi – hasonló játékos formában is csempésszék be a gyerekek napjaiba ezeket a hasznos információkat, hiszen így észrevétlenül, játék közben sajátíthatják el a hétköznapi életükhöz is szükséges tudást. A fáradozásaik nem maradnak jutalom nélkül, ugyanis a megalkotott játékokért, megtartott foglalkozásokért a következő tanévben újra induló Oktatási Nagyköveti Programban kreditpontok számolhatók el.

Kapcsolódó tartalmak

Közétkeztetés és fenntarthatóság konferencia

admin

Háztartási tanácsok kereskedői szemmel – Spar

admin

Mosonmagyaróváron jártunk

admin