Hírek

Maradék kenyérből és gyümölcsből állítottak elő „fenntartható sört”

Az Egyesült Királyságban élelmiszerhulladékból készített sörtermék-családot dobtak a piacra, amely több
mint 4.000 vekni tigriskenyér és közel egy tonna esztétikailag hibás gyümölcs újrahasznosítását segítette
elő ― írja a FoodIngredientsFirst. A sörfőzde a The Hop Foundry márkanévvel ellátott IPA sört az Aldi megmaradt kenyeréből készítette. Az Egyesült Királyságban legtöbbször kidobott élelmiszerek listáját vezető
kenyér felhasználásával így három tonnát tudtak megmenteni a hulladékká válástól. A terméket árusító
szupermarket szerint a termékcsalád 5%-kal kisebb széndioxid-lábnyomot hagy maga után, mint egy csak
malátából főzött sör. A másik, vegánbarát IPA elkészítéséhez egy tonna – szintén szépséghibás – Aldi epret,
szedret, áfonyát és málnát használtak fel.

Kapcsolódó tartalmak

SIRHA 2024: A Házon kívül is maradék nélkül c. konferencia összefoglalója

Maradéknélkül

OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj

admin

Fókuszban a fenntartható, egészséges élelmezés

admin