Ma megnyitjuk 2024-es adventi naptárunk első ablakát, amiben egy kedves követőnk, Hermann Anikó mézeskalács mentő receptjét osztjuk meg veletek.
Ezzel a gyors receptötlettel nemcsak a rosszul sikerült mézeskalácsokat tudjuk újragondolni, de a maradékoknak is egy szuper felhasználási módja. Érdemes elmenteni a receptet, hogy akár az ünnepek utánra is meglegyen.
A mézeskalácsos pohárkrémhez törjük össze a maradék vagy rosszul sikerült mézeskalácsot, majd rétegezzük főzött pudingos vagy mascarponés krémmel.
A mascarpones krémhez ajánljuk a következő receptet: keverjünk össze robotgéppel 250 g mascarponet, 200 ml tejszínnel, majd ha már kemény, keverjünk bele 1 tábla felolvasztott fehércsokoládét.
Díszíteni lehet ízlés szerint lekvárral, fagyasztott gyümölcsökkel, csokival vagy kekszmorzsával.