HírekMaradékmentő receptekPraktikák

Mézeskalácsmentő recept: pohárkrém

Mézeskalács tál

Cikkünkben egy kedves követőnk, Hermann Anikó mézeskalács mentő receptjét osztjuk meg veletek. 

Ezzel a gyors receptötlettel nemcsak a rosszul sikerült mézeskalácsokat tudjuk újragondolni, de a maradékoknak is egy szuper felhasználási módja. Érdemes elmenteni a receptet, hogy akár az ünnepek utánra is meglegyen.

A mézeskalácsos pohárkrémhez törjük össze a maradék vagy rosszul sikerült mézeskalácsot, majd rétegezzük főzött pudingos vagy mascarponés krémmel.

A mascarpones krémhez ajánljuk a következő receptet: keverjünk össze robotgéppel 250 g mascarponet, 200 ml tejszínnel, majd ha már kemény, keverjünk bele 1 tábla felolvasztott fehércsokoládét.

Díszíteni lehet ízlés szerint lekvárral, fagyasztott gyümölcsökkel, csokival vagy kekszmorzsával.

Kapcsolódó tartalmak

Viszkok Fruzsi és Széll Tamás pazarláscsökkentő tippjei

Maradéknélkül

Minden cseppje arany

admin

Adományozásra buzdítja az „élelmiszerhalmozókat” a Nébih és az Élelmiszerbank

admin