HírekMaradékmentő receptekPraktikák

Olasz desszert karácsonyi csavarral

Ki ne szeretné az olaszok ikonikus desszertjét a tiramisut? Ha az eredeti receptet követjük, akkor is biztosan elégedetten állnak fel vendégeink az asztaltól, de ha szeretnénk egy kicsit különlegesebb, ünnepi gasztro-élményt nyújtani, akkor készítsük el karácsonyi verzióban, mézeskaláccsal a desszertet. 

Cikkünk ehhez ad egy kis segítséget Kordásné Szász Melinda receptjével, melyet ezúton is köszönünk neki!

A mézeskalácsos tiramisu elkészítése:

Mézeskaláccsal helyettesítjük az eredeti tiramisu recept szerinti babapiskótákat. Ehhez a mézeskalácsokat összetörjük, majd keverünk egy mascarpones krémet reszelt narancshéjjal, fahéjjal és vaníliás cukorral.

A kekszeket egy tál aljába helyezzük, erre rakjuk a krémet és végül az egészet leöntjük olvasztott csokoládéval.

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy igazán összeérjenek az ízek.

Kapcsolódó tartalmak

FoodRUs: A NÉBIH új H2020-as partnerkapcsolata az élelmiszerveszteség- és pazarlás megelőzésére

admin

Komposztünnep 2021

admin

Húsvét a skanzenben

Maradéknélkül