Ki ne szeretné az olaszok ikonikus desszertjét a tiramisut? Ha az eredeti receptet követjük, akkor is biztosan elégedetten állnak fel vendégeink az asztaltól, de ha szeretnénk egy kicsit különlegesebb, ünnepi gasztro-élményt nyújtani, akkor készítsük el karácsonyi verzióban, mézeskaláccsal a desszertet.
Cikkünk ehhez ad egy kis segítséget Kordásné Szász Melinda receptjével, melyet ezúton is köszönünk neki!
A mézeskalácsos tiramisu elkészítése:
Mézeskaláccsal helyettesítjük az eredeti tiramisu recept szerinti babapiskótákat. Ehhez a mézeskalácsokat összetörjük, majd keverünk egy mascarpones krémet reszelt narancshéjjal, fahéjjal és vaníliás cukorral.
A kekszeket egy tál aljába helyezzük, erre rakjuk a krémet és végül az egészet leöntjük olvasztott csokoládéval.
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy igazán összeérjenek az ízek.