HírekMaradékmentő receptekVitális Lilla receptjei

Színes cukorborsó saláta Vitális Lillától

Elindítottunk egy szuper együttműködést Vitális Lillával, amelynek keretén belül, minden hónapban egy különleges recepttel jelentkezünk, amelyet Lilla állít össze az adott szezon legfrissebb, legízletesebb zöldségeinek felhasználásával. Célunk, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk be, milyen sokoldalúan és egészségesen használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
A július hónap főszereplője a cukorborsó.

Színes cukorborsó sali:

A borsó, cukorborsó a nyár nagy részében szezonális, szeretnénk megmutatni, hogy nem csak borsófőzelék vagy leves készíthető belőle!

Hozzávalók 2 főre:

  • 200 g nyers cukorborsó
  • 200 g cottage cheese
  • 50 g feta
  • 100 g pirított grill kolbász
  • 1/4 kígyóuborka
  • marinált sali: 1/2 répa, 1/2 kápia paprika, 1/2 lilahagyma, 1/2 citrom leve, 2 ek olívaolaj, só, bors,
  • bagel fűszerkeverék- opcionális

A cukorborsót lobogó sós vízbe dobjuk fél percre, majd hideg vízben lehűtjük. A vékonyra szeletelt zöldségeket összekeverjük a marinált sali többi alapanyagával. A tányér aljára rakjuk a cottage cheeset, erre jöhet a borsó, majd a marinált zöldek, egy kis pirított grill kolbász, feta, majd egy kis bagel fűszerkeverék (de bármilyen pirított mag is szupi).

Használjátok a fantáziátokat, mert van élet a görög-kukorica és paradicsom salátákon túl is.

Kapcsolódó tartalmak

TÉT Platform Egyesület kerekasztala a fenntartható élelmiszerfogyasztásról

admin

A XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola Öko Zsibongó programjai között a Maradék nélkül

Maradéknélkül

Mennyi ideig tárolhatók a fagyasztott gyümölcsök?

Maradéknélkül