Praktikák

Születésnapi buli maradék nélkül

 

A Maradék nélkül ötödik születésnapját ünnepeljük szeptember 29-én, az élelmiszerpazarlás elleni világnapon. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tippeket egy pazarlásmentes születésnapi bulihoz.

 

  • A legfontosabb: tervezzünk előre! Hány fő lesz jelen a buliban? Egy ekkora társaságnak mennyi ételre lesz szüksége? Ez nehéz feladat, de segítünk, hogy mennyi is egy adag. Számoljunk azzal is, hogy a vendégek is hozhatnak finomságokat? A vásárlás előtt pedig írjunk bevásárlólistát!
  • Válasszunk száraz teasüteményeket, pogácsát rágcsálni valónak. Ezek a buli után tovább eltarthatók. A tejes, tojásos, habos finomságok, gyorsabban megromlanak, főleg, ha sok időt töltenek az asztalon. Ezekből kisebb mennyiséggel készüljünk, és törekedjük rá, hogy mihamarabb elfogyjanak.
  • Próbáljuk megtudni, ki, mit szeret és annak megfelelően készítsünk ételt, süteményt. Itt érdemes azt is figyelembe venni, hogy van-e olyan a társaságban, aki speciális diétát folytat. Lehetőleg ne ilyenkor kísérletezzünk új receptekkel, inkább válasszunk egy jól bevált, mindenki által kedvelt finomságot!
  • Ha étteremben ünneplünk és megmarad az étel, csomagoltassuk el, és vigyük magunkkal haza!
  • Senki sem szeretné, ha a vendégei éhesen távoznának, ezért mindig több étel készül, mint amennyi elfogyna. Ami megmarad, azt induláskor csomagoljuk el a vendégek számára.
  • Hiába terveztünk előre, a parti végén számítanunk kell a maradékokra. Fagyasszuk le, adagonként kiporciózva, felcímkézve! Arról se feledkezzünk meg, hogy később kivegyük a fagyasztóból és elfogyasszuk az ételt. A süteményeket is lefagyaszthatjuk, olvassátok el egy korábbi cikkünket a témában.
  • Ha nem szeretnénk egymás után több nap ugyanazt enni, akkor gondoljuk újra a maradékot, és alkossunk belőle új ételeket! A pörkölt tipikusan jó alap új fogások elkészítéséhez: kitűnő gulyásleves vagy székelykáposzta készíthető belőle. A főtt rizsből rakott ételeket, vagy akár desszerteket (tejberizs, rizsfelfújt) lehet készíteni. A sült húsok felhasználhatók szendvicsekbe, vagy friss zöldségek mellett tortillába. Főtt tojásból készíthetünk tojáskrémet vagy kaszinótojást is, amivel szintén feldobhatjuk az étkezéseket.

 

Ha pár tanácsot megfogadtok, máris rengeteget tettetek a pazarlás ellen, ami szuper dolog! Jó bulizást kívánunk!

 

Boldog születésnapot Maradék nélkül!

Kapcsolódó tartalmak

A jolly joker mascarpone

admin

Nyaralás maradék nélkül!

admin

Karácsonyi nagytakarítás…a hűtőszekrényben is

Maradéknélkül