Hírek

Együtt a fenntarthatóságért – Zöld Országos Találkozó

Festői környezetben került megrendezésre a Zöld Országos Találkozó május 24-26. között Nagykovácsiban. A több napos rendezvényen az érdeklődők szakmai előadásokon, workshopokon és tematikus programokon vehettek részt, amelyek célja a tudásátadás és a környezeti nevelés volt.

A rendezvény Zöld Forgatag programjára változatos tevékenységekkel készültünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyermekek számára különböző kirakóssal és foglalkoztató lapokkal kedveskedtünk, míg a felnőttek nagy lelkesedéssel játszottak a kvízkérdéseket tartalmazó szerencsekerékkel vagy a „Mi nem való a hűtőbe?” feladványunkkal.

Számos olyan civil szervezettel találkoztunk, amelyek hozzánk hasonlóan elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezeti nevelés iránt. A tartalmas beszélgetések során mélyebb betekintést nyerhettünk a helyiek életébe, mint például a Nagykovácsi Természetvédők tevékenységeibe. Kiderült az is, hogy a Kasvirág Közösségi Kertben megtermelt alapanyagok és a belőlük készült finomságok gazdagították a háromnapos rendezvényen kínált ételeket.

Ismeretterjesztő kiadványainkkal, valamint „A kenyér második élete” című receptkönyvünkkel közel 200 résztvevő figyelmét hívtuk fel az élelmiszerpazarlás problémájára és a háztartási élelmiszerhulladék csökkentésének lehetőségeire. Örömmel tapasztaltuk, hogy a legtöbb résztvevő tudatosan viszonyult az élelmiszerpazarlás kérdéséhez, és bátran fordultak hozzánk szakmai tanácsokért is.

Köszönjük a meghívást, nagyon jó volt veletek tölteni a napot!

Kapcsolódó tartalmak

A sokszínű iskolakert – Kulturális hagyományok és a természeti értékek megőrzése

admin

Már az élelmiszerpazarlás is téma a CSOPA-ban!

admin

Miért pazarolunk? – a Maradék nélkül csapat kutatása

admin