Februárban a hideg idő ellenére is számos friss és tápláló zöldség közül válogathatunk. Vitális Lillával közös kampányunkban, Lilla mindig az adott szezon legfrissebb és legízletesebb zöldségeit használja fel, hogy inspiráló és könnyen elkészíthető ételekkel mutassuk meg, milyen sokoldalúan használhatjuk fel a szezonális alapanyagokat.
Februárban olyan tápláló zöldségekre fókuszálunk, mint a sütőtök és az édesburgonya, melyek krémes állagukkal teszik különlegessé a fogásokat. A sárgarépa édes ízével ropogós textúrájával számos ételt feldobhatunk. A zellerszár friss és enyhén fűszeres aromája pedig tökéletesen illik levesekhez, salátákhoz vagy főfogásokhoz. Ezek a zöldségek nemcsak önállóan fogyaszthatók, hanem remekül kombinálhatók is, változatos és ízletes ételek alapanyagaként szolgálva.
Zöldséges bulgur, csirkével
Egyszerűnek hangzik (mert az is amúgy) de a végeredmény meglepően izgi: a picit szétfőtt édesburi és sütőtöktől extra krémes lett.
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
- 180-200 g bulgur puhára főzve
- 5 ek olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma+1 közepes répa+ 1 zellerszár apróra vágva
- 1/2 sütőtök
- alaplé
- 2 kisebb édesburi
- 700 g csirkemell
- só, bors
- őrölt kömény, fokhagymapor, füstölt paprika (1-1 csipet de mehet több is)
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk és az olajon megpirítjuk majd kiszedjük és a visszamaradt szafton lepirítjuk a hagyma-zeller-répa kombót, közben sózzuk borsozzuk. Ha lepirult hozzáadjuk a csirkét. A sütőtököt kis kockákra az édesburgonyát pedig kis szeletekre vágjuk majd ezt is az alaphoz adjuk. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel ami félig ellepi és fedő alatt puhára pároljuk, addig pedig megfőzzük a bulgurt külön. Ezt is hozzáadjuk a raguhoz, 5-6 percet pároljuk és kész is.