Hírek

Szakmai konferencia: Házon kívül is maradék nélkül

A 2024. évi SIRHA Kiállítás keretében az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja szakmai konferenciát szervez, amelyen a kereskedelmi vendéglátás és szállodai étkeztetés fenntarthatósági vonatkozásairól lesz szó. A rendezvényen a terület szakértői segítségével áttekintjük az éttermek és szállodák üzemeltetése során felmerülő kihívásokat és a lehetséges megoldásokat az élelmiszerpazarlás tükrében.

Időpont: 2024. március 5. 14:00-15:30

Helyszín: HUNGEXPO, A Pavilon, H1 stand

Program:

Megnyitó

Dr. Felkai Beáta, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár

Előadások
  Élelmiszerhulladék: helyzetkép és lehetőségek

Dr. Kasza Gyula, programvezető, Nébih Maradék nélkül program

  Az élelmiszerpazarlás kihívásai  és csökkentési lehetőségei a vendéglátásban

Karakasné Dr. Morvay Klára, egyetemi docens, Budapesti Gazdasági Egyetem, Turizmus-Vendéglátás Intézet, Vendéglátás Tanszék

  Legfrissebb ágazati élelmiszerhulladék adatok és közvetlen mérési módszer bemutatása

Dr. Tóth András, ügyvezető, InDeRe Élelmezéskutató és Innovációs Intézet Nonprofit Kft.

  Élelmiszerbiztonság és fenntarthatóság a vendéglátásban

Tóth Dávid, osztályvezető, Nébih Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály

  Feleslegből bevétel egyszerűen – ételmentés a Munch applikációval

Isaák Tamás, partnerkapcsolati csoportvezető, Munch

Zárszó

Moderátor: Dr. Szakos Dávid, kutatási koordinátor, Nébih Maradék nélkül program

A konferenciára nem szükséges külön bejelentkezni.

A szakmai programok résztvevői számára ingyenes belépést biztosítanak a SIRHA Budapest kiállítás területére. A díjmentes belépőért az alábbi linken tud regisztrálni*: https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/nebih/

*A regisztrációt követően megküldött belépőt kérjük, hozza magával az eseményre. Belépésnél kinyomtatva vagy telefonon szükséges felmutatni. Amennyiben erre a napra másik rendezvény kapcsán már bejelentkezett, nem szükséges kétszer regisztrálni.

Kapcsolódó tartalmak

TÉT Platform Egyesület kerekasztala a fenntartható élelmiszerfogyasztásról

admin

Iskolások az élelmiszerpazarlás ellen

admin

Maradék nélkül tippek a takarékos húsvéthoz

Maradéknélkül