Tudtad, hogy évente mintegy 4,5 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként? Ennek egy részét pusztán azért, mert az étel „nem tökéletes”, alakhibás, vagy a...

  Háztartásunkban számos nem elkerülhető élelmiszerhulladék (pl. krumplihéj, tojáshéj, almacsutka) keletkezik, amely leggyakrabban a kommunális kukában végzi. A magas víztartalmú élelmiszerrészek az égetőbe kerülve csökkentik...

  A befőttek és lekvárok készítése mindig is közkedvelt tartósítási forma volt, nem csoda hát, hogy az utóbbi években ismét reneszánszát éli. Ennek az eljárásnak...

  A zöldborsószezon javában tart, így úgy gondoltuk kifejtjük nektek mire érdemes odafigyelni, annak érdekében, hogy minél kevesebb kerüljön a kukába!   A zöldborsót szedést...

  Vannak olyan gyümölcsök, amelyek természetes érést segítő gázt, etilént bocsátanak ki. Ezek közelében lévő gyümölcsök, zöldségek gyorsabban romlanak.   Összegyűjtöttük nektek, hogy mely gyümölcsöket...

  Főleg a téli időszakban jellemző, hogy a legtöbb háztartásban van otthon rendszeresen banán. Egy idő után, ugyanakkor ráun az ember és feledésbe merül ez...

  Januárra már a hidegtűrő gyümölcsök is leérnek, és a tárolható gyümölcsök közül válogathatunk leginkább. Ezek az alma, birsalma és a körte. A téli almák...

  Halványodó napsugarak, párás, derengő reggelek. Beköszöntött színpompás évszakunk, az ősz. Bár a természet lassan téli nyugovóra készül, a konyában továbbra is pezseg az élet,...

  A szeptember hallatán legtöbbünknek az iskolakezdés jut eszébe, azonban borászoknak, és borkedvelőknek ez a hónap a szüret ideje. Ilyenkor érik be a legtöbb szőlőfajta,...

Minden bizonnyal augusztus hónap kínálja számunkra a legtöbb szezonális finomságot az év során. Érdemes tehát kihasználni és addig csemegézni a nyár ízeiből míg megtehetjük, vagy...