HírekPraktikák

Háztartási tanácsok kereskedői szemmel – Spar

 

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. közös Európai Uniós projektje STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste), mely már évek óta a takarékosabb és gazdaságosabb élelmiszer felhasználásra buzdítja a vásárlókat.

 

A projekt célja annak tudatosítása, hogy mit tehetünk vásárlóként azért, hogy minél kevesebb élelmiszer váljon hulladékká. Az úttörő kezdeményezés három éve indult útjára s a legideálisabb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjára.

 

A „Köszönjük, hogy az elsőt választja!” kampányuk során megismertetik a vásárlóikkal, mi a különbség a „minőségmegőrzési idő” és a fogyaszthatósági idő” között, elősegítve ezzel a  döntést otthonaikban.

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Szemét vagy bónusz az aquafaba?

Maradéknélkül

Lőrinc és a dinnye esete

Maradéknélkül

FOODRUS záró konferencia: innováció, együttműködés és fenntartható megoldások a jövő élelmezési rendszerei számára

Maradéknélkül